Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Καταδικάζει τα βίαια επεισόδια

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν χτες οι τρεις νεαροί, οι οποίοι στις 27 Οκτώβρη επιτέθηκαν με σιδερογροθιές και μαχαίρια σε βάρος δύο άλλων ανηλίκων στην πλατεία Κρήνης στη Νίκαια και τους τραυμάτισαν σοβαρά.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Νίκαιας, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν μετά από απρόκλητη επίθεση σε ορισμένους νέους της πόλης, καθώς και κάθε βίαιη ενέργεια, από όπου κι αν υποδαυλίζεται.

Είτε τα εμφανή αίτια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, είναι διαφορές αθλητικών σωματείων, είτε διαφορές γειτονικών περιοχών, είτε ακόμα και διαφορές εθνοτήτων. Παράλληλα, θεωρεί ότι ενέργειες βίας δεν έχουν καμία σχέση με την πόλη της Νίκαιας και δεν μπορούν να προβάλλονται με τρόπο, ώστε να υποβαθμίζεται η φήμη μιας τόσο ιστορικής πόλης.

Αυτό το γεγονός, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τους νέους της Νίκαιας, οι οποίοι συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στις διαδηλώσεις ειρήνης, καταδικάζοντας τη βαρβαρότητα του πολέμου, με αποκορύφωμα τη μαζική συμμετοχή τους στις ειρηνοδρομίες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην πόλη μας. Πίσω από αυτά τα γεγονότα όμως, αναφέρεται στην ανακοίνωση, βρίσκεται ο χαρακτήρας της εποχής μας, που θέλει τη νεολαία διαιρεμένη, στραμμένη στα γήπεδα ως θεατή, ομαδοποιημένη σε «συμμορίες» και «ναρκωμένη» σε έναν τεχνητό κόσμο, έξω από τα πραγματικά της προβλήματα. Προβλήματα, όπως η ανεργία, η εκπαίδευση, η ανάγκη για μαζικό αθλητισμό και για υγιή πολιτιστικά πρότυπα.

Η λύση σε φαινόμενα βίας της νεολαίας, καταλήγει η ανακοίνωση, θα έρθει, όταν οι ίδιοι οι νέοι θα απαιτήσουν καλύτερη ποιότητα στη ζωή τους, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλιά, αθλητισμό, πολιτισμό, κατακτώντας με τη νεανικότητά τους το όραμα για μια καλύτερη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ