Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Πρόβλημα με τις παπαδιές

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής για την ανεύρεση τρόπου ενημέρωσης και προετοιμασίας υποψήφιων πρεσβυτέρων και διακονισσών, αποφάσισε χτες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ανάγκη προέκυψε σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Συνόδου, μητροπολίτη Δωρόθεο Σύρου, λόγω του δισταγμού των νέων γυναικών να γίνουν σύζυγοι κληρικών. Είναι ένα θέμα που απασχολεί όπως είπε σήμερα πολλούς νέους υποψήφιους κληρικούς. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Συνόδου, πολλές κοπέλες τρομοκρατούνται να προχωρήσουν δίπλα στον κληρικό, γιατί θεωρούν ότι περιορίζεται η ζωή τους, ότι θα στερηθούν πράγματα.

Οπως λένε οι κοπέλες, υπάρχουν περιορισμοί, το ράσο δεν επιτρέπει να είναι παντού ή όπου ενδεχομένως θα θέλανε να είναι. Γι' αυτό θα γίνει προσπάθεια, όπως σημείωσε, ενημέρωσης των υποψήφιων συζύγων των κληρικών από την Εκκλησία, της αλλαγής των κοινωνικών δεδομένων που υπάρχουν σήμερα και για το ρόλο του κληρικού και για το ρόλο των συζύγων τους.

Τέλος, το θέμα συνδέθηκε και με την αύξηση των διαζυγίων τα τελευταία χρόνια. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα της χώρας, αυξάνονται κατακόρυφα, ενώ πολλοί κληρικοί έχουν εγκαταλειφθεί από τις γυναίκες τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ