Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ
Προκαταρκτική εξέταση για τα νεκρά ψάρια

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Δήμος Λαγκαδά για τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες σε κανάλι της λίμνης Κορώνεια. Ακολούθησε παρέμβαση του εισαγγελέα ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα της μόλυνσης.

Στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι «η περιεκτικότητα της λίμνης σε επιβλαβείς τοξικούς οργανισμούς είναι σε υψηλά επίπεδα». Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι πιθανά κάποια λύματα από βιομηχανία της περιοχής μαζί και η υψηλή θερμοκρασία ευνόησαν τη δημιουργία τοξικού φυτοπλαγκτόν. Οπως επισημαίνεται από τους κατοίκους της περιοχής, η κατάσταση είναι οριακή, πρόκειται για μεγάλη οικολογική καταστροφή που καθιστά αναγκαία την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλων των συναρμόδιων φορέων.

Ο Δήμος Λαγκαδά διευκρινίζει ότι η τελευταία καταστροφή σε καμία περίπτωση δεν είναι συνέπεια των αστικών λυμάτων, τα οποία δεν πέφτουν στο συγκεκριμένο κανάλι του Κωπηλατικού Κέντρου, άλλα έχουν πολύ διαφορετικό, απομακρυσμένο σημείο εκροής. Ωστόσο, επισημαίνεται για μία ακόμη φορά η έλλειψη αποχετευτικού συστήματος στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ