Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ευρω-δόγμα πανάκεια

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ προστατεύει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας, ήταν το «δόγμα» που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι εντός της ΕΕ θα λυθούν το Κυπριακό και το Αιγαίο.

«Σε έναν κόσμο όπου ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει το θεμελιώδες αξίωμα των διεθνών σχέσεων και εξελίξεων, η συμμετοχή της Ελλάδας στην οικοδόμηση μιας ενιαίας Ευρώπης συνιστά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο προστασίας των ζωτικότερων συμφερόντων μας», τόνισε προσφωνώντας χτες το βράδυ τον Πρόεδρο του Κιργιζιστάν Α. Ακάγιεφ. Αναφερόμενος στη συνέχεια στο Κυπριακό, είπε ότι «στόχος παραμένει η εξεύρεση μιας αμοιβαίως δίκαιης και λειτουργικής λύσεως στη βάση του σχεδίου Ανάν, συμβατής με τις αρχές της ΕΕ». Στην ΕΕ επαφίεται, σε σημαντικό βαθμό, και η επίλυση των προβλημάτων με την Τουρκία. «Η χώρα μας υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να ανταποκριθεί σε όλα τα κριτήρια και τις υποχρεώσεις της», είπε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, η συνεργασία ...σε αντιτρομοκρατική βάση που πρότεινε ο Κ. Στεφανόπουλος στον πρόεδρο της Κιργιζίας, αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση Κιργίζιων στρατιωτικών στο ΝΑΤΟικό κέντρο στο Κιλκίς! Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κιρζιγιστάν, ο Κ. Στεφανόπουλος του πρότεινε «να συμμετέχουν Κιργίζιοι αξιωματικοί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα», δηλώνοντας ότι δέχτηκε την πρόταση, γιατί «συνεισφέρει στην κοινή μας προσπάθεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Αναφερόμενος γενικότερα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ο Κ. Στεφανόπουλος υποστήριξε ότι «αντίπαλος του συνόλου της διεθνούς κοινότητας είναι η τρομοκρατία συμπεριλαμβανομένης και αυτής των θρησκευτικών εξτρεμιστών, όπου και αν εκδηλώνεται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ