Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αρχίζουν σήμερα οι μάρτυρες

Με την εξέταση των πέντε πρώτων στρατιωτικών αρχίζει σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η παρέλαση των μαρτύρων για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων που έγιναν επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου.

Σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν ο ταξίαρχος Ν. Τσιρογιάννης (ήταν ο εισηγητής για τα αντιαεροπορικά TOR/M1), ο αντιστράτηγος ε.α. Γ. Θειακός, ο συνταγματάρχης Γ. Γιαννόπουλος, ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Γ. Χατζηγιαννίδης και ο στρατηγός ε.α. Π. Χαρβάλας.

Χθες, μια μέρα πριν αρχίσει η εξέταση των μαρτύρων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική, με ανακοίνωσή τους, κατήγγειλαν ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έστειλε στην επιτροπή ελλιπείς φακέλους για την υπόθεση. Οπως αναφέρουν, λείπουν όλα τα προ του 1998 έγγραφα, που αφορούν στην προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων, δεν υπάρχουν οι φάκελοι των γενικών επιτελείων, ενώ λείπει και ο φάκελος των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η τακτική αυτή υπονομεύει τη δυνατότητα της Εξεταστικής να ρίξει φως στην υπόθεση και αποτελεί μεθόδευση εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ