Τρίτη 2 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Καταδώστε»... σας συμφέρει!

«Οι ύποπτοι για τρομοκρατία θα μπορούσαν να καταδικαστούν σε μικρότερες ποινές, ή έχουν λάβουν αμνηστία από τις κατηγορίες, ως αντάλλαγμα για τη συνεργασία τους» υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ», για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση.

Με βάση τους νέους κανονισμούς, ο κατηγορούμενος που θα συνεργαστεί με τις αρχές θα πρέπει να δεχτεί να καταθέσει, εάν κριθεί αναγκαίο, στη δίκη, αλλά και να αποδεχτεί την ενοχή του για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, ο δικαστής θα ανακοινώνει δύο ξεχωριστές ποινές. Αυτή που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο σε περίπτωση που δε συνεργαστεί κι αυτή που θα του επιβληθεί εάν συνεργαστεί. Σε περίπτωση που η κατάθεσή του αποδειχθεί ψευδής, τότε η κατηγορούσα αρχή θα μπορεί να ζητήσει επανεξέταση της ποινής και την επιβολή της μεγαλύτερης δυνατής.

Αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θεωρούν ότι το σύστημα αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και να ενισχύσει τις έρευνες για «την εξάρθρωση εξτρεμιστικών οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και δρουν στη Βρετανία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ