Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ο Τύπος για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος

Κάποιες σχολίασαν θετικά τη μαζικότητα και τον παλμό της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ, κάποιες άλλες προσέγγισαν το θέμα εντελώς «ξερά» και κάποιες εφημερίδες το αγνόησαν εντελώς. Ας δούμε λοιπόν πώς «είδε» ο έντυπος Τύπος τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως.

Η «Αυγή» ανακάλυψε «Δύο γραμμές για την Ευρώπη στη συγκέντρωση του ΚΚΕ», πουθενά όμως στο ρεπορτάζ δε στοιχειοθετεί τον τίτλο της. Αναφέρεται στην ομιλία του εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Αρ. Γεωργίου ισχυριζόμενη πως διεφάνησαν οι μείζονες διαφορές ΑΚΕΛ και ΚΚΕ. Ας δούμε όμως τα αποσπάσματα από την ομιλία του Αρ. Γεωργίου που φιλοξενεί για να αιτιολογήσει τον ισχυρισμό της: «"Η ΕΕ είναι μια προωθημένη μορφή καπιταλιστικής ολοκλήρωσης" όμως "είναι ένας χώρος με πλούσιες επαναστατικές παραδόσεις, ένας χώρος πολιτικών, κοινωνικών, ταξικών αγώνων" είπε και πρόσθεσε "διεκδικούμε ως ΑΚΕΛ μια ισχυρή παρουσία στην ευρωβουλή, φιλοδοξούμε με αυτό τον τρόπο να ενισχύσουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας τις αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις κι από κοινού να συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ιμπεριαλιστική νέα τάξη, για μια Ευρώπη της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού».

Το «Εθνος» φιλοξενεί φωτογραφίες και ρεπορτάζ από τις δύο βασικές ομιλίες στη συγκέντρωση σε ένα θέμα υπό τον τίτλο: «Πείτε όχι στην ευρωυποταγή».

Η «Απογευματινή» αφιερώνει 100 περίπου λέξεις στην ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο «Παπαρήγα: Ζήτησε τη διάλυση της ΕΕ».

Ο «Ελεύθερος» σε ένα μονόστηλο με τίτλο «Αλέκα Παπαρήγα: "Γυρίστε την πλάτη στον δικομματισμό"» φιλοξενεί κάποια αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία.

Το «Βήμα» επίσης αφιερώνει ελάχιστο χώρο φιλοξενώντας τα βασικά στοιχεία του ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «ΚΚΕ: Μαχητική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως».


Ο «Ελεύθερος Τύπος» υπό τον τίτλο «Ευρωδιλήμματα από την Παπαρήγα» φιλοξενεί ορισμένες ατάκες από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επιγραμματικά αναφέρει ποιοι άλλοι μίλησαν στη συγκέντρωση.

Τα «Νέα» κάτω από τον τίτλο «Αλέκα Παπαρήγα - Διορθώστε την ψήφο σας και ενισχύστε το ΚΚΕ» φιλοξενεί ορισμένα αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ και αναφέρει ότι η συγκέντρωση «χρωματίστηκε από συνθήματα κατά της ΕΕ, από τις παρουσίες εκπροσώπων του κυπριακού ΑΚΕΛ και του ΚΚ Πορτογαλίας». Ακολούθως φιλοξενεί και αποσπάσματα από την ομιλία του Θανάση Παφίλη.

Η «Αυριανή» σε ένα μονόστηλο με τον τίτλο «Παπαρήγα: Γυρίστε την πλάτη στον δικομματισμό» περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις ομιλίες της Αλ. Παπαρήγα και του Θ. Παφίλη.

Η «Καθημερινή» στο θέμα της, με τίτλο «ΚΚΕ: 'Η με την ΕΕ κατά των λαών, ή με τους λαούς κατά της ΕΕ», ανακαλύπτει κι αυτή διάσταση απόψεων μεταξύ του ΚΚΕ και του ΑΚΕΛ και παραθέτει κάποια αποσπάσματα της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ.

Το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» φέρει τίτλο «Παπαρήγα: Δεν ανεχόμαστε την προπαγάνδα ότι ο λαός ζει από τα κοινοτικά κονδύλια - "Οχι αποχή: Με τους λαούς κατά της ΕΕ"» και περιλαμβάνει αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ, ενώ σημειώνει την παρουσία της πρώην βουλευτού του ΔΗΚΚΙ Β. Αράπη - Καραγιάννη και τη δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ. Στη λεζάντα των δύο φωτογραφιών διαβάζουμε: «Παρόμοια εκείνης των βουλευτικών εκλογών ήταν η χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ, του οποίου οι ψηφοφόροι δεν επηρεάζονται από το "χαλαρό" κλίμα».

Ο «Αγγελιοφόρος» φιλοξενεί ρεπορτάζ από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα και φωτογραφίες υπό τον τίτλο «Αλέκα Παπαρήγα: "Με το ΚΚΕ καλύτερα..."».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ