Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΙΔΟΥ Η «ΙΣΧΥΡΗ» ΕΛΛΑΔΑ

Η «ΔΑΝΕΙΚΗ» ΕΥΗΜΕΡΙΑ: «Παρά την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά, η καταναλωτική δαπάνη των Ελλήνων αναμένεται να αυξηθεί ως το τέλος του έτους άνω του 5%, σύμφωνα με την Alpha Bank. Μόνο που θα στηριχτεί κατά ένα μεγάλο μέρος στον δανεισμό - τα καταναλωτικά δάνεια αυξάνονται με ρυθμό 30% - και λιγότερο στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Συνολικά, τα ελληνικά νοικοκυριά χρωστούν στις εμπορικές τράπεζες περισσότερα από 10 δισ. ευρώ». (Το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ)

ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ: «Απειλή για την υγεία αποτελούν οι σκουπιδότοποι που λειτουργούν παράνομα σε όλη τη χώρα. Τα απορρίμματα που καίγονται ή "ζυμώνονται" διεισδύουν στον υδροφόρο ορίζοντα, μολύνοντας νερά - καλλιέργειες. Κίνδυνος για διεθνή διασυρμό, ενόψει 2004». (Το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ)

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ: «Μεταλλαγμένο βαμβάκι και καλαμπόκι - πάνω από το επιτρεπτό όριο του 0,5% - σε μια δεκάδα από εισαγόμενες μερίδες σπόρων εντόπισε στη Θεσσαλονίκη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων». (Το ρεπορτάζ στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΗΠΑ - ΕΕ: «Μετά το τραύμα των τριών τελευταίων ετών, οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρώπης έχουν οδηγηθεί σε ένα περίεργο αδιέξοδο. Οι HΠA λένε "θα υποστηρίξουμε μια Ενωμένη Ευρώπη υπό τον όρο ότι δε θα είναι αντιαμερικανική". H Ευρώπη λέει: "Δε θα είμαστε αντιαμερικανοί υπό τον όρο ότι θα λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας τη νέα, Ενωμένη Ευρώπη"». (Ο Timothy Gardon Ash της Guardian στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ