Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ
«Είσαι στην ΕΟΚ - μάθε για την... ΕΕ» (17)

Αναφερθήκαμε χτες στον δολοφονικό ρόλο της ΕΕ στη ΝΑΤΟική επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας. Μια στάση που, σε πείσμα όλων εκείνων που βλέπουν στην ΕΕ το «αντίπαλο δέος» (!) απέναντι στις ΗΠΑ, ούτε «μεμονωμένη» ήταν, ούτε επρόκειτο για «λάθος». Είναι η ίδια η πορεία της ΕΕ, όπως επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά τη σφαγή των Σέρβων, που την καθιστούν όχι «αντίπαλο», αλλά ιμπεριαλιστικό εταίρο των ΗΠΑ.

*

Ετσι η ΕΕ τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά την επιδρομή εναντίον του Αφγανιστάν, τον Οκτώβρη του 2001. Τα κράτη - μέλη της, δε, που είναι ταυτόχρονα και κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, ψήφισαν ομόφωνα την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ατλαντικού συμφώνου, καθιστώντας και επίσημα το ΝΑΤΟ σε βραχίονα της παγκόσμιας χούντας που κήρυξε η «νέα τάξη» αμέσως μετά την 11η Σεπτέμβρη.

*

Ομως εκεί που έπεσαν οι μάσκες ήταν στην υπόθεση του Ιράκ. Μετά από μια μακρά περίοδο «ειρηνοκαπηλίας» εκ μέρους της Γαλλίας και της Γερμανίας, και αφού προηγουμένως η μισή ΕΕ είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της αμερικανικής επέμβασης στο Ιράκ (με την περίφημη επιστολή των «8»), ήρθε η Σύνοδος Κορυφής της Αθήνας (Απρίλης 2003) οπότε σύσσωμη, πια, η ΕΕ συντάχθηκε υπέρ της αμερικανικής εισβολής και κατοχής του Ιράκ.

*

Στη σύνοδο των Αθηνών, λοιπόν, η δήλωση των «25» ήταν αρκετή για να σωριαστεί σαν χάρτινος πύργος όλη η φιλολογία που θέλει την ΕΕ να προβάλλει σαν... «αντίπαλο δέος» (!) απέναντι στο «σοκ και δέος» των ΗΠΑ.

*

Με εκείνη τη «Δήλωσή τους» οι «25»:

*

1. Βάφτισαν τις δυνάμεις της εισβολής και της κατοχής σαν «συμμαχία» δηλώνοντας «παρών» στο πλιάτσικο της «ανοικοδόμησης» του Ιράκ.

*

2. Νομιμοποίησαν πλήρως το έγκλημα, αναφέροντας ότι «σε αυτό το στάδιο η συμμαχία έχει την ευθύνη να αποκαταστήσει ένα ασφαλές περιβάλλον» στο Ιράκ (!), και προχώρησαν ταυτόχρονα στην προκλητική θέση ότι ο λαός του Ιράκ «έχει τώρα την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα νέο μέλλον για τη χώρα του και να επανενταχθεί στη διεθνή κοινότητα»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ