Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ
Στην ίδια νεοταξική ρότα οι Ενοπλες Δυνάμεις

Αποφάσεις που αφορούν στη συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της παραπέρα ΝΑΤΟποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων και της ακόμα μεγαλύτερης ένταξής τους στους νεοταξικούς σχεδιασμούς, έλαβε κατά τη χτεσινή τρίωρη συνεδρίασή της η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος σε δηλώσεις, που έκανε μετά την Κυβερνητική Επιτροπή, επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, με μόνες ενστάσεις αυτές που αφορούν στη διαδικασία, δηλαδή στη «διαφάνεια», κυρίως όσον αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα, μίλησε για «αναθεώρηση» του νέου πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων, με λιγότερα κονδύλια και περικοπές εξοπλισμών, που στην ουσία είναι οι εξαγγελίες που ήδη είχε κάνει ο τελευταίος υπουργός Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπαντωνίου. Πρόκειται για εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, καθώς οι αναπροσαρμογές αφορούν κυρίως στην ενίσχυση του ΝΑΤΟικού χαρακτήρα των εξοπλισμών, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, δηλαδή σε νεοταξικές επιχειρήσεις τύπου «αντιτρομοκρατικού πολέμου». Επίσης, ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων συμβάσεων.

Υποστήριξε ακόμα ότι στο επίκεντρο της αμυντικής πολιτικής θα είναι «το ανθρώπινο δυναμικό, η κατά τον καλύτερο τρόπο υπεράσπιση των συμφερόντων άμυνας και ασφάλειας της χώρας και, βεβαίως, της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή». Δηλαδή και στον τομέα αυτό το βασικό κριτήριο θα είναι η προσαρμογή του προσωπικού σε νεοταξικούς ρόλους, όπως μεταφράζεται ο όρος «σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή». Και προανήγγειλε κατάθεση στη Βουλή σχετικού πολυνομοσχεδίου. Στο σχέδιο νόμου θα προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η πρόσληψη 5.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για το Φθινόπωρο του 2004, η «αποκατάσταση των αδικιών» για τις πρώτες εθελόντριες που είχαν προσληφθεί με το νόμο του 1977 και η επίλυση του προβλήματος των ανυπότακτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ