Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΡΗΜΑ - ΣΧΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΩΠΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! «Υπόβαθρο του συνεταιρισμού αυτού (σ.σ. ΕΕ - ΗΠΑ) είναι μία σχέση εμπορικών ανταλλαγών και επενδύσεων αξίας δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι η μεγαλύτερη του κόσμου. Από το ποσόν των πέντε τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανέρχεται το ύψος των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, περίπου το 60% αυτού βρίσκεται στην Ευρώπη. Αντίστοιχα, οι Ευρωπαίοι κατέχουν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ξένων εταιρειών, μετοχών και ομολόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θυγατρικές αμερικανικών εταιρειών στην Ευρώπη απασχολούν έξι εκατομμύρια εργαζόμενους, ενώ περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια Αμερικανοί εργάζονται σε ευρωπαϊκές εταιρείες στις ΗΠΑ. Είμαστε η οικονομική μηχανή που οδηγεί τον κόσμο» (Ο Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ: «Μήπως κάποτε πρέπει να ιεραρχήσουμε λιγότερο διεθνιστικά τις προτεραιότητές μας και να διακρίνουμε πίσω από τα υποσχόμενα της παγκοσμιοποίησης πόσο εξολοθρευτικός και ισοπεδωτικός εθνικισμός κρύβεται με πρωτεργάτες τους Αμερικανοβρετανούς, αλλά και άλλους ισχυρούς επί της γης; Δεν προκαλεί εντύπωση με τι πίστη μάχονται οι μικροί λαοί για να κρατήσουν ζωντανή την ταυτότητά τους και τα όρια της εθνικότητάς τους που κάποιοι θεωρούν ξεπερασμένη;» (Η απορία από τον Χρήστο Τσιγκούλη στην «ΑΥΓΗ»).

ΠΟΙΟΣ; «"Σας διαβεβαιώνω, υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, ότι ο κ. Φερχόιγκεν είπε πως σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός που τον εξαπάτησε" και αποκάλυψε: "Μου είπε ποιος θεωρεί ότι τον εξαπάτησε"» (Το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ