Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και Ολυμπιακός εκφοβισμός

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «Σύμβαση Λαμπαδηδρόμου», που υπογράφουν με τον ΑΘΗΝΑ 2004, όσοι ενδιαφέρονται να χρυσοπληρώσουν, για να τρέξουν μερικά μέτρα με μια σβήνει - δε σβήνει δάδα. Το κείμενο που αποκάλυψε η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ορίζει - μεταξύ άλλων - για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ο ίδιος ή το ανήλικο τέκνο του στη λαμπαδηδρομία:

«Γνωρίζω και αποδέχομαι ότι η τήρηση και η επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της διαβίβασης και γνωστοποίησης των προσωπικών μου/του ανήλικου τέκνου μου δεδομένων, θα γίνεται από την ΑΘΗΝΑ 2004, τους Συνεργάτες της (συμπεριλαμβανομένης ελληνικής εταιρίας που θα αναλάβει την καταχώριση των στοιχείων των υποψηφίων στη Βάση Δεδομένων, ο εξυπηρετητής της οποίας βρίσκεται στο Κολοράντο των ΗΠΑ), και ότι θα έχουν πρόσβαση και θα κάνουν χρήση των προσωπικών αυτών δεδομένων, με σκοπό την απευθείας επικοινωνία μαζί μου και την αποστολή προωθητικού υλικού οι Επίσημοι Χορηγοί της Λαμπαδηδρομίας και οι συνεργάτες τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2472/97, όπως ισχύει.

»Επιπλέον, συμφωνώ και αποδέχομαι ότι η ΑΘΗΝΑ 2004, οι Συνεργάτες και οι Επίσημοι Χορηγοί της Λαμπαδηδρομίας και οι συνεργάτες τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν, προβάλουν, αντιγράψουν, διανείμουν, εκδώσουν, πωλήσουν, αναθέσουν, ανταλλάξουν σε οποιοδήποτε τόπο, με οποιοδήποτε μέσο, μορφή και μορφότυπο, στην ποσότητα που επιθυμούν, την τυχόν αποτυπωμένη εικόνα μου/ του ανηλίκου τέκνου μου όπως καταγράφεται στις δραστηριότητες της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, και τις ανατυπώσεις της, καθώς και τη φωνή, το όνομα και βιογραφικά μου στοιχεία/ αυτά του ανηλίκου τέκνου μου, και (όπου ισχύει) το κείμενό μου/ή του ανηλίκου τέκνου μου που έγραψα/ε για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου/του, είτε ολόκληρο είτε απόσπασμά του, χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα ή περιορισμό».

Τουτέστιν, θα φακελώνεται κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια της ύπαρξής του, μέχρι και η φωνή του. Τα στοιχεία του αυτά ως εμπόρευμα θα πωλούνται (!) σε άλλους ενδιαφερόμενους (π.χ. εταιρίες), κατ' αρχήν για εμπορικούς σκοπούς. Αλλά ουδείς αποκλείει και άλλες χρήσεις (π.χ. για την «ασφάλεια»), έστω στο μέλλον. Αλλωστε, μέσα στους «Συνεργάτες» του ΑΘΗΝΑ 2004 είναι πλέον το ΝΑΤΟ και μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας. Επιπλέον, μια βάση δεδομένων με κέντρο διαχείρισης τις ΗΠΑ, δείχνει πολλά.

Σε άλλο σημείο τονίζεται για το συμβαλλόμενο ή το ανήλικο τέκνο: «Κατανοώ/εί και αποδέχομαι/εται επίσης ότι το καθήκον εχεμύθειας ενδεικτικώς περιλαμβάνει οποιαδήποτε πληροφορία, σχετίζεται με τη συμμετοχή μου/του στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία». Επίσης ότι «δε θα παραχωρήσω/σει οποιαδήποτε συνέντευξη σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης αναφορικά με τη συμμετοχή μου/του στη Λαμπαδηδρομία χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια της ΑΘΗΝΑ 2004».

Προς τι η ανάγκη εχεμύθειας; Υπάρχουν πράγματα που δεν «πρέπει» να ειπωθούν; Αν δεν υπάρχουν, καλλιεργείται σκοπίμως κλίμα συνωμοτικότητας και δουλείας απέναντι στους μηχανισμούς διοργάνωσης και ασφαλείας των Αγώνων;

Και όποιος κάνει το λάθος να μη συμμορφωθεί με τα όσα προστάζουν οι κρατούντες; «Κατανοώ/εί (σ.σ: το ανήλικο τέκνο) ότι σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, θα μου απαγορευτεί/θα απαγορευτεί στο ανήλικο τέκνο μου να συμμετάσχω/ει σε αυτήν, με την επιφύλαξη της ΑΘΗΝΑ 2004 για τυχόν άλλες αξιώσεις εις βάρος μου/του». Να κι ο Ολυμπιακός εκφοβισμός...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμικές αντιδράσεις(2006-02-03 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα της τελετής(2004-03-25 00:00:00.0)
Κοκτέιλ προπαγάνδας, δολαρίων και... ανθρακικού(2004-03-25 00:00:00.0)
Περίληψη επιδοθέντος δικογράφου(2003-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ