Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Εφαρμογή προγράμματος με ελάχιστες αποκλίσεις

Την εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ για την Υγεία με ελάχιστες αποκλίσεις, σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας αμέσως μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέχρι τότε η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να αρχίσει να ξεδιπλώνει το νομοθετικό της έργο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε χτες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με φορείς εργαζομένων στο χώρο των δημόσιων φορέων Υγείας. Κύριος πονοκέφαλος όπως ομολογήθηκε στις συναντήσεις είναι η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων και ιδιαίτερα η επάνδρωση του ΕΚΑΒ.

Χτες, κατά σειρά είχαν συναντήσεις ο υφυπουργός Υγείας Ε. Γιαννόπουλος με το σωματείο του ΕΚΑΒ Θ. Γιαννόπουλο. Ο υφυπουργός Υγείας υποσχέθηκε να δώσει απαντήσεις στους εργαζόμενους στο τέλος του Απρίλη. Ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης είχε συναντήσεις με αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και την Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά.

Ανάμεσα στα πολλά που ανέφερε ο υπουργός Υγείας είναι ότι θα προωθήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα επαναφέρει τη μορφή των ΝΠΔΔ στα νοσοκομεία και ότι 30 μεγάλα νοσοκομεία θα υπάγονται απευθείας στην κεντρική διοίκηση του υπουργείου, ενώ τα υπόλοιπα θα υπαχθούν στις Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών, όπως τα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας. Επίσης, ο Νικ. Κακλαμάνης είπε ότι θα προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών -χωρίς να προσδιορίσει και τον τρόπο - των νοσοκομείων που ανέρχονται σε 1,8 - 2,1 δισ. ευρώ.

Τέλος, ο Ν. Κακλαμάνης συναντήθηκε χτες και με τους προέδρους των ΠεΣΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με τους σχεδιασμούς του, κάλεσε όσους απ' τους προέδρους των ΠεΣΥΠ θέλουν να συνεργαστούν μέσα στο νέο περιβάλλον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ