Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της αυριανής απεργίας και στη Θεσσαλία. Τα μηνύματα που έρχονται από τους εργασιακούς χώρους όπου περιοδεύουν καθημερινά κλιμάκια συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, καθώς οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση.

Στη Λάρισα, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου βάζοντας στόχο να μην πάει ούτε ένας εργαζόμενος αύριο για δουλιά, οργανώνει όλες αυτές τις ημέρες περιοδείες και εξορμήσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους προβάλλοντας το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Επίσης, καθημερινά συνεδριάζουν οι διοικήσεις των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων της δύναμής του, παίρνοντας αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, γίνονται συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις. Οπως τόνισε ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚ, στην ετήσια γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της συνδικαλιστικής οργάνωσης «η απεργία στις 31 Μάρτη πρέπει να μετατραπεί για τους εργαζόμενους σε μέρα διεκδίκησης των δικών τους αιτημάτων με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες και όχι όπως τις υπαγορεύουν οι βιομήχανοι». Στη Λάρισα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στους άλλους τρεις νομούς οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ διοργανώνουν προσυγκεντρώσεις στο Βόλο στις 9 π.μ. στην πλατεία δημαρχείου, στα Τρίκαλα στις 9 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην Καρδίτσα στις 9.30 π.μ. στη Νέα Αγορά. Οι συγκεντρώσεις στο Βόλο, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα θα γίνουν στις 10 π.μ. στα Εργατικά Κέντρα των τριών νομών.

Στην Πάτρα

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 31ης Μάρτη και στην απεργιακή προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 9.30 το πρωί, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, καλούν τους εργαζόμενους οι ταξικές δυνάμεις στην Πάτρα.

Με συνεχείς εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων, ενημερώνουν τους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς και τους καλούν να κλιμακώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντεργατική πολιτική και της νέας κυβέρνησης, απαιτώντας σταθερή δουλιά και μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες.

Την ίδια ώρα εργοδοτικοί συνδικαλιστές όπως ο πρόεδρος του σωματείου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Δημήτρης Τσόκας (ΠΑΣΚΕ) σπεύδουν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους που αμείβονται με τρεις και εξήντα και δεν πληρώνονται τις υπερωρίες τους, πως το σωματείο πήρε απόφαση μη συμμετοχής στην 24ωρη απεργία καθώς δε συντρέχει κανένας λόγος!!!


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ