Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ Σ' ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Να σταματήσουν τα πάντα!

Μ' όλες τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας

Λίγες ώρες έμειναν, για να αρχίσει η πανεργατική απεργία και οι μηχανές των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ φουλάρουν και δυναμώνουν τη μάχη για την οργάνωση και την προετοιμασία της, για να μην πάει κανείς εργαζόμενος στη δουλιά και να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στην προσυγκέντρωση της Αθήνας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ., αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, όπου θα γίνουν απεργιακές συγκεντρώσεις. Γι' αυτό και οι εξορμήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις σε κάθε χώρο δουλιάς δε θα σταματήσουν λεπτό μέχρι την ώρα που θα αρχίσει η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας έξω από τις πύλες των εργοστασίων, στα γιαπιά και στις επιχειρήσεις.

Με την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ να σφυρίζει - επί της ουσίας - αδιάφορα για την επιτυχία της απεργίας, οι ταξικές δυνάμεις έχουν αναλάβει μεγάλες ευθύνες για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Γι' αυτό, με δράση μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία δίνουν τη μάχη, για να γίνει η απεργία υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Γι' αυτό μέσα σε κάθε χώρο εργασίας, εργάτη τον εργάτη, καλούν να μετατραπεί η αγανάκτηση για τα 23 ευρώ μεροκάματο σε αγώνα, να φωνάξουν ότι έχουν όλοι δικαίωμα σε πλήρη σταθερή εργασία και προστασία των ανέργων, ότι δικαιούνται ανθρώπινες συντάξεις και να απαιτήσουν δωρεάν Παιδεία και Υγεία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ακόμα παραπέρα, να κάνουν την απεργία βήμα κλιμάκωσης νέων αγώνων και ταξικής αντιπαράθεσης με το σύνολο της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής και των εκφραστών της.

Στα μέσα μεταφοράς

Να σημειώσουμε ότι στην αυριανή απεργία συμμετέχουν με αποφάσεις των σωματείων τους και οι εργαζόμενοι στα μπλε και πράσινα λεωφορεία, στον ηλεκτρικό και στο μετρό. Γι' αυτό το λόγο και για να μεταφερθούν εργαζόμενοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν πούλμαν από τις μεγάλες συνοικίες της Αθήνας στις 9 π.μ. (πληροφορίες στα γραφεία του ΠΑΜΕ τηλ. 210.33.01.847). Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν αποφασίσει επίσης και οι εργαζόμενοι στα τρένα και την «Ολυμπιακή».

...και στους δήμους

Με στάσεις εργασίας και συμμετοχή στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 9,30 π.μ., θα συμμετέχουν, επίσης, στην κινητοποίηση πολλά σωματεία των ΟΤΑ μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Σωματείων ΟΤΑ Αττικής. Αποφάσεις μέχρι χτες είχαν πάρει τα σωματεία εργαζομένων στους Δήμους: Περιστεριού, Καλλιθέας, Κορυδαλλού, Ταύρου, Ζεφυρίου, Ανω Λιοσίων - Καματερού - Φυλής - θρακομακεδόνων καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Φυλάκων Νομού Αττικής.

  • Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν αποφασίσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
  • Την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι σε ένδειξη συμπαράστασης στην 24ωρη απεργία αποφάσισε χτες η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ. Οπως σημειώνει στην απόφασή της, από τη στάση εργασίας εξαιρούνται μόνον οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες, τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι οποίοι θα καλύψουν την απεργία της ΓΣΕΕ. Επίσης, η ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία με στάση εργασίας 1 με 3 το μεσημέρι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ