Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΟΤ
Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις

Ολα έδειχναν χτες ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΟΤ θα εξελισσόταν σε μια πρώτης τάξης προεκλογική φιέστα, με κύριο ομιλητή τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο, δεκάδες υπαλλήλους ως ακροατήριο, καλό φαγητό και προσεγμένη πολυτέλεια στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια». Ομως ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΤ Α. Παπαδόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του μετά την ομιλία του υπουργού, «πάγωσε» το κλίμα: Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις, είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου, επειδή οι διατάξεις που προώθησε στη Βουλή το υπουργείο, με τις οποίες ρυθμίζονται εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα ενόψει της «αναδιάρθρωσης» του ΕΟΤ και της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, δεν τους ικανοποιούν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, από το βήμα της κοπής της πίτας, κατήγγειλε μάλιστα την ηγεσία του υπουργείου ότι τους γνωστοποίησε τις σχετικές διατάξεις την τελευταία στιγμή, πριν την κατάθεσή τους στη Βουλή. Ταυτόχρονα - και αυτή ήταν μάλλον η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι - κατήγγειλε το γενικό «μπάχαλο» που κυριαρχεί και τη μη τήρηση - ύστερα από 50 χρόνια - του εθίμου, να κληρώνονται κατά την κοπή της πίτας 30 λίρες στους εργαζόμενους του ΕΟΤ. Σε αντιστάθμισμα, ο Σύλλογος αποφάσισε να κληρώσει 60 κλήρους όπου ο καθ' ένας αντιστοιχεί σε 50 ευρώ!

Ο Α. Τσοχατζόπουλος δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του και φεύγοντας έφτασε στο σημείο να πει στον συνδικαλιστή «τι είναι αυτά που είπατε στη γιορτή, εδώ και τρεις μήνες έχουμε διάλογο, δε μου άρεσε αυτό»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ