Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΙΚΑ
Μετατροπή σύμβασης έργου σε εξαρτημένη εργασία

Σε μια ακόμα εκδήλωση της συνυπευθυνότητας για την τύχη των 5.500 συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ μετατράπηκε η χτεσινή Ολομέλεια της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), καθώς και την ώρα που βρίσκονται στη Βουλή τρία νομοσχέδια για τους χώρο της Υγείας εκείνοι όχι μόνο δε ζητούν την απόσυρσή τους, αλλά εξακολουθούν την ατελέσφορη λογική του διαλόγου για δήθεν βελτιώσεις εκεί που δεν μπορούν να γίνουν. Ετσι, οι συμβασιούχοι γιατροί θα μείνουν στην ομηρία τής μη μονιμότητας και χωρίς διασφάλιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Ηδη οι γιατροί του ΙΚΑ, με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, αρχίζουν από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 24ωρες επαναλαμβανόμενες, ενώ η χτεσινή Ολομέλεια αποφάσισε την εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Στη Βουλή, κατατέθηκαν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και την εκπαίδευση των γιατρών και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που περιέχει ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους γιατρούς, οι οποίες καταλήγουν σε ένα άγριο χαράτσι, καθώς υποχρεώνονται να πληρώσουν τις εργατικές και τις εργοδοτικές εισφορές.

Μάλιστα, στη χτεσινή Ολομέλεια υπήρξε υποτιμητική στάση απέναντι στον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ), καθώς πέρα απ' το ότι υπήρξε άρνηση να υπάρξει συνολική τοποθέτηση για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όταν άρχισε τελικά να μιλά, εκπρόσωποι των πλειοψηφουσών παρατάξεων... άρχισαν το γεύμα τους.

Η ΔΗΠΑΚ κατήγγειλε τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, γιατί με την τακτική τους και τις προτάσεις τους δε λύνεται το πρόβλημα των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, ενώ τους αποκόβουν από τους φυσικούς τους συμμάχους που είναι τα λαϊκά στρώματα. Η ΔΗΠΑΚ θεωρεί ότι όλοι οι γιατροί πρέπει να έχουν μια σχέση εργασίας, αυτή της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Ομως, η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση με την ομηρία 5.500 συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ πρέπει τώρα να σταματήσει. Γι' αυτό προτείνει οι συμβάσεις έργου να μετατραπούν για όλους τους συμβασιούχους γιατρούς σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και πληρωμή εισφορών από τους εργαζόμενους γιατρούς και από τον εργοδότη ΙΚΑ.

Εχοντας ως δεδομένη τη συγκατάβαση της ηγεσίας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ στα σχέδια της κυβέρνησης, η διοίκηση του ΙΚΑ, με χτεσινή ανακοίνωσή της, κατηγορεί την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ για σκοπιμότητες και χαρακτηρίζει - χωρίς, τυπικά, να υπάρχει κάποια δικαστική απόφαση - παράνομη και καταχρηστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ