Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

«ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ»! «Από 20.000 ως 70.000 υπολογίζουν οι Δυτικές μυστικές υπηρεσίες τους μαχητές του τζιχάντ που έχει εκπαιδεύσει η Αλ Κάιντα και έχει διασκορπίσει σε όλον τον κόσμο. Οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ και της Ευρώπης ελάχιστα γνωρίζουν για τη δομή του τεράστιου αυτού τρομοκρατικού δικτύου, ενώ θεωρούν ότι τα χτυπήματα θα κλιμακωθούν τόσο σε ένταση όσο και σε αριθμό. Καθώς η σκιά της τρομοκρατίας έχει απλωθεί πάνω και από την Αθήνα, οι πιέσεις για αναθεώρηση των σχεδίων για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων εντείνονται» (ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ...«Πολυεθνική δύναμη "άμεσης επέμβασης", με τη συμμετοχή ακόμη και στρατιωτικών, δημιουργείται για την αντιμετώπιση 11 ακραίων τρομοκρατικών σεναρίων εν όψει του 2004. Η κυβέρνηση συζητεί ήδη με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης το περιεχόμενο συμφωνιών συνεργασίας και συνδρομής για την περίπτωση που γίνουν πραγματικότητα συγκεκριμένα εφιαλτικά σενάρια δράσης τρομοκρατών. Τα ακραία σενάρια που συζητούνται αφορούν βιοχημικές απειλές, δράση φανατικών ισλαμιστών, ακόμη και Τσετσένων ανταρτών» (Από το βασικό θέμα των ΝΕΩΝ).

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ: «Ενώ οι ειδήσεις από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλα μέτωπα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας κυριαρχούν στην ειδησεογραφία και τα πρωτοσέλιδα, εδώ στις ΗΠΑ συντελείται πρόοδος σε ένα άλλο σημαντικό μέτωπο: το κρίσιμης σημασίας έργο για το στρατιωτικό μετασχηματισμό. Σήμερα, ο πρόεδρος Μπους θα υπογράψει νόμο που είναι ορόσημο κατά το ότι θα βοηθήσει το υπουργείο Αμύνης να ξεφύγει από τη βιομηχανική εποχή και να μπει στην εποχή της πληροφορίας... Από τη στιγμή που αυτό θα αποκτήσει ισχύ νόμου θα μας δώσει τη δυνατότητα καλύτερης προετοιμασίας των δυνάμεών μας να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα» (Ντ. Ράμσφελντ - υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ - ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΡΝΑΛ - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΝΕΟΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟΣ: «Υπό στενή παρακολούθηση έχουν τεθεί όλες οι αντιπολεμικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, με το FBI να έχει πάρει εντολή να καταγράφει με λεπτομέρεια τη δομή τους και όλες τις δραστηριότητές τους, θυμίζοντας την εποχή του περιβόητου Εντγκαρ Χούβερ και τις αντίστοιχες μεθόδους που χρησιμοποιούσε εναντίον του αντιπολεμικού κινήματος της δεκαετίας του '60 και εναντίον του ηγέτη των μαύρων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Το FBI παραδέχτηκε ότι συλλέγει πληροφορίες για αναρχικούς και άλλα "εξτρεμιστικά στοιχεία"» (Θαν. Τσίτσας - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ