Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ελάτε στην πάλη μαζί μας

Κάλεσμα για συστράτευση με το ΚΚΕ σ' όλους όσοι περπάτησαν στον αγωνιστικό δρόμο και κάποια στιγμή σταμάτησαν στη μέση, απηύθυνε από την Κοζάνη ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Κάλεσμα προς όλους εκείνους, που «μετά τη μεταπολίτευση περπάτησαν στον αγωνιστικό δρόμο και κάποια στιγμή σταμάτησαν στη μέση, βλέποντας σήμερα από μακριά το κίνημα, να τινάξουν τη σκόνη που έχει επικαθίσει στην πλάτη και στους ώμους τους από την αδράνεια και την αδιαφορία» και να συστρατευτούν με το ΚΚΕ στην επερχόμενη πολιτική μάχη, αλλά και στον καθημερινό αγώνα, απηύθυνε από την Κοζάνη ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας την Κυριακή σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος.

Παράλληλα, κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «να απλώσουν συναγωνιστικά το χέρι σε όλους αυτούς, να τους θυμίσουμε ότι είναι καιρός να κάνουν το βήμα, να συμπαραταχτούν μαζί μας στο δρόμο της πάλης, στο δρόμο του αγώνα και για τις οικονομικές διεκδικήσεις σήμερα και για τις εκλογές, που έρχονται για το ελληνικό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά πάνω απ' όλα να έρθουν στην πάλη μαζί μας για την αναγκαιότητα της ελληνικής κοινωνίας, για τις βαθιές αλλαγές, για τη σοσιαλιστική προοπτική».

Η αίθουσα του ξενοδοχείου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, ήταν κατάμεστη από κόσμο κάθε ηλικίας, αλλά και κάθε πολιτικής ή κομματικής καταβολής. Ανθρωποι παροπλισμένοι πολιτικά τα τελευταία χρόνια, άνθρωποι που συναντήθηκαν με το ΚΚΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στην αντιπολεμική δράση, αλλά και ψηφοφόροι όλων των κομμάτων που αναγνωρίζουν τη δικαίωση των θέσεων του ΚΚΕ για τα ζητήματα που πυροδότησαν μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, κατέθεσαν την άποψη και τους προβληματισμούς τους στην εκδήλωση και μέσα από τον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στην πολιτική και εκλογική συστράτευση με το Κόμμα.


«Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζει μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική», τόνισε το στέλεχος του ΚΚΕ. «Μια πολιτική, η οποία βεβαίως αποφασίζεται μέσα στην ΕΕ με τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο όμως εδώ στηρίζεται απόλυτα από τη ΝΔ και στα βασικά της ζητήματα και από το ΣΥΝ. Ολες οι δυνάμεις, οι οποίες αποδέχονται την πολιτική της ΕΕ, αποδέχονται τη "νέα τάξη πραγμάτων", αποδέχονται την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ, όλες μαζί στηρίζουν την εφαρμοζόμενη πολιτική. Πρέπει να μιλήσουμε με όλους όσοι πλήττονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Να καλέσουμε πολύ περισσότερους από χθες, να καλέσουμε εργάτες και άλλους εργαζόμενους, ανθρώπους οι οποίοι μπορεί σήμερα πολιτικά να στέκονται κοντά ή να ψηφίζουν τα κόμματα του δικομματισμού, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά η κοινωνική τους θέση τους φέρνει πολύ πιο κοντά στην άποψη, στη θέση, στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Να τους καλέσουμε να κάνουνε το βήμα, να "πηδήσουν το χαντάκι" και να έρθουν στην από εδώ μεριά. Να 'ρθουν με την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ».

Ο Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε ότι το ΚΚΕ συγκεντρώνει τις δυνάμεις του για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου (ΑΑΔΜ) πάλης και ξεκαθάρισε ότι «με βάση την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κόμμα, με το οποίο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε πολιτικά». Τόνισε, ωστόσο, ότι «σήμερα υπάρχουν πολλοί τομείς, όπου μπορούμε να δράσουμε μαζί με άλλες δυνάμεις. Υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν. Οποιος θέλει δηλαδή να δράσει, να αγωνιστεί, να παλέψει, μπορεί να βρει μέσα από τα μέτωπα του μαζικού λαϊκού κινήματος πάρα πολύ τόπο. Πρέπει να αξιοποιηθούν όλα αυτά τα μέτωπα πάλης, γιατί αυτά τα μέτωπα μπορεί να αποτελούν ρυάκια, που θα φτάσουν σ' αυτό το ποτάμι του ΑΑΔΜ».

«Το ΚΚΕ απευθύνεται και καλεί στον αγώνα τους εργάτες, τους αγρότες, άλλους εργαζόμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικροεμπόρους, καλεί την εργαζόμενη διανόηση, καλεί τους νέους της χώρας μας να αγωνιστούν ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων". Ο ιμπεριαλισμός είναι ισχυρός, αλλά δεν είναι ανίκητος. Δεν είναι παντοδύναμος. Και η πάλη της εργατικής τάξης, η πάλη των λαών μπορεί να σαρώσει κάθε προσπάθεια που καταβάλλουν οι πολυεθνικές», κατέληξε ο Σπύρος Χαλβατζής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση με τους εργαζόμενους στη Γενική Τράπεζα(2011-04-20 00:00:00.0)
Σάλπισμα αγώνα ενάντια στην ΕΕ(2009-06-04 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση με την πολιτική της αστικής τάξης και της ΕΕ(2009-03-25 00:00:00.0)
Σήμα κινδύνου εκπέμπει το ΚΑΤ(2007-06-22 00:00:00.0)
Συμπαράταξη για λύσεις(2002-06-07 00:00:00.0)
Στην αλλαγή των συσχετισμών η ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων(2001-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ