Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκσυγχρονιστικές αλχημείες...

Στα... πράσα των Σερρών πιάστηκε ο Κ. Σημίτης, γράφαμε προχτές, αποκαλύπτοντας ότι η λειτουργία του νέου νοσοκομείου στην πόλη όχι μόνο δε σήμανε το διπλασιασμό της δυναμικότητας, αλλά τη μείωση των νοσοκομειακών κλινών στο νομό, από τις 345 στις 332, που λειτουργούν σήμερα, όπως κατάγγειλε η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια των εγκαινίων, όμως, ο Κ. Σημίτης είπε και τα παρακάτω: «Οι δαπάνες για την υγεία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από το 1995. Εχουν οδηγήσει στη δημιουργία νέων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, σε επενδύσεις σε μέσα και εξοπλισμό, αλλά και στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού: Οι γιατροί στα νοσοκομεία της χώρας αυξήθηκαν κατά 25% και το νοσηλευτικό προσωπικό κατά 18%». Και, βέβαια, δεσμεύτηκε ξανά με τη διαβόητη «Χάρτα Σύγκλισης», μοιράζοντας και πάλι υποσχέσεις για την αύξηση των πόρων στην υγεία, από το 2,7% στο 4% του ΑΕΠ το 2008, κλπ.

Μια ματιά, όμως, στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας αποδείχνει ότι και πάλι ο κ. Σημίτης... ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα. Οι συνολικές δαπάνες υγείας αυξήθηκαν, βέβαια, στη χώρα μας, αλλά τούτο έγινε μόνο και μόνο επειδή αυξήθηκαν οι λεγόμενες ιδιωτικές δαπάνες, ενώ πέφτει το ποσοστό των κρατικών δαπανών. Συγκεκριμένα, οι ιδιωτικές δαπάνες έχουν φθάσει στο 44%. Δηλαδή απ' τις 100 δραχμές ή ευρώ τα 44 βγαίνουν απ' την τσέπη του ασφαλισμένου. Αυτή είναι η δήθεν δημόσια και δήθεν δωρεάν Υγεία, που εξασφαλίζει η κυβέρνηση και η πολιτική της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ