Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υποδαυλίζει την πόλωση

Τη δικομματική πόλωση υποδαυλίζει, με κάθε τρόπο, η ηγεσία της ΝΔ, αποσκοπώντας στην είσπραξη της λαϊκής αγανάκτησης, επειδή εμφανίζεται ως δήθεν «αντίπαλος πόλος» στην κυβέρνηση Σημίτη.

Παρ' όλο αυτά, ο Κ. Καραμανλής σπεύδει να δηλώσει ότι θεωρεί την ψήφο που θα πάρει το κόμμα του ως «θετική» και «πράσινο φως» για την επιβολή του αντιλαϊκού κυβερνητικού προγράμματος, αξιώνοντας θρασύτατα κοινωνική συναίνεση στην πολιτική του!

Μιλώντας σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Σούδας το Σάββατο, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε, εκ του ασφαλούς, τον Κ. Σημίτης «σε δημόσιο διάλογο για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Ελληνα πολίτη». Επανέλαβε, άλλη μια φορά, το γνωστό πυροτέχνημα για «εκλογές χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση».

Την ίδια στιγμή, δε δίστασε να εμφανίσει το κόμμα του ότι τάχα είναι κατά της πόλωσης και δεν ακολουθεί την κυβέρνηση στις προσπάθειες διαστρέβλωσης των θέσεων, του φανατισμού και του διχασμού. Παρουσίασε το προπαγανδιστικό εφεύρημα περί κατάργησης των διαχωριστικών γραμμών ως αίτημα της κοινωνίας, παρουσιάζοντας το κόμμα του ως δύναμη συναίνεσης (στην εφαρμοζόμενη πολιτική), επικαλούμενος τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική, την Παιδεία και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είναι το αίτημα της κοινωνίας για μετάβαση από το παλιό στο καινούριο. Από την περίοδο της αλαζονείας στην εποχή της συναίνεσης. Από την περίοδο της συντηρητικής διαχείρισης στην εποχή της συναινετικής μεταρρύθμισης», είπε χαρακτηριστικά. Στη βάση αυτή ζήτησε τη «θετική ψήφο» των πολιτών, γιατί «θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Θέλουμε την πιο πλατιά εμπιστοσύνη στην κοινωνία. Για μια νέα και αποτελεσματική διακυβέρνηση. Για μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων». Στόχος μας, κατέληξε, είναι να κινηθούμε με συναινετικές διαδικασίες σε μεγάλες δημιουργικές μεταρρυθμίσεις.

Οσον αφορά την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος κατά του Κ. Καραμανλή στη Ρηγίλλης εμφανίζονται «να τρίβουν τα χέρια τους» γιατί, όπως λένε, στρέφονται μπούμερανγκ κατά της κυβέρνησης και του Κ. Σημίτη. Ο εκπρόσωπος του κόμματος χαρακτήρισε χυδαία την επίθεση Πάγκαλου, αλλά εστίασε την κριτική του στη θέση του πρώην υπουργού για τη στράτευση των γυναικών: «Ο πρωθυπουργός προτίθεται, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πάγκαλος, να προχωρήσει σε στράτευση γυναικών;», αναρωτήθηκε ο Θ. Ρουσόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πόλωση με «προβλέψεις»(2003-11-27 00:00:00.0)
Θρέφεται από την πόλωση(2003-11-12 00:00:00.0)
Ποντάρει στις «αντιθέσεις»...(2003-11-01 00:00:00.0)
ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΟΥΤΕ ΕΞΩ πάνε καλά τα λαϊκά συμφέροντα(2003-05-28 00:00:00.0)
Καταγγέλλει «φάμπρικα πόλωσης»(2002-02-26 00:00:00.0)
Αγώνας για ...συναίνεση με την κυβέρνηση Σημίτη(1999-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ