Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ρουσφετολογημένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ, ΜΕΤΑ από 20 χρόνια διακυβέρνησης της Ελλάδας από το ΠΑΣΟΚ, ανακαλύπτουμε μιαν επιπλέον αιτία για τα προεκλογικά ρουσφέτια που «λαμβάνουν χώρα» σε ...όλη τη χώρα: Το ρουσφέτι είναι η ...ίδια η φύση τους.

Οι άνθρωποι κάνουν ρουσφέτια, κατ' αρχήν, επειδή αυτό ξέρουν να κάνουν και, κατά δεύτερον, επειδή τους φαίνεται το ...πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Μια αυτονόητη διαδικασία για κάθε «πράσινο» κομματάρχη, δήμαρχο, περιφερειάρχη ή «επιτροπάρχη» παντός τύπου.

Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το φαινόμενο, ο δήμαρχος Στυρέων Ευβοίας, Ζάχος Λέκκας, να επιβεβαιώνει δημοσίως και χωρίς κανέναν δισταγμό το πρωτοσέλιδο του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη», που αναφέρεται και σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χ. Θεοδώρου για «βόλεμα» συγκεκριμένων «ημετέρων».

Κι αυτή είναι, φυσικά, μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις, που μπορεί κανείς να διακρίνει, στην περιοχή του, στη δουλιά του, στο δήμο του, στο χωριό του, ακόμα και στη γειτονιά του.

Οπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να είμαστε τόσο ...φιλόδοξοι και να ισχυριστούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να συλλάβουμε σε όλο του το μεγαλείο το ρουσφετολογικό μηχανισμό των κυβερνώντων. Ενα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί τις ...άνευ ορίων δυνάμεις της φαντασίας. Μιας ...πραγματικά μεγάλης φαντασίας.

ΙΣΩΣ, ΕΧΟΥΝ δίκιο οι Αμερικανοί. Θα γίνει και ...δεύτερη επίθεση στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Ομως, είναι μάλλον απίθανο να προέρχεται από οποιαδήποτε ...μυστική οργάνωση, γιατί απλούστατα την έκαναν οι ίδιοι.

Οπως και να το δει κανείς, δέκα χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή δεν αποτελούν, σε καμιά περίπτωση, «μέτρα ασφάλειας». Αποτελούν κατάκτηση της πόλης, και μάλιστα με ακήρυχτο πόλεμο.

Πάντως, τα γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των αραβικών χωρών είναι, μάλλον, περισσότερο περίπλοκα και δυσεξήγητα, απ' όσο θέλουν να μας τα παρουσιάζουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ομως, αυτό που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς είναι η «μαγική» δυνατότητα των γεγονότων, να ενσωματώνονται και να αξιοποιούνται στο πλαίσιο των αμερικανικών σχεδίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ