Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οποιος κι αν βγει ο λαός θα υποστεί ακόμη χειρότερα

Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχετική ερώτηση, στη συνέντευξη που δημοσίευσε το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής

Συνέντευξη στο «Βήμα» της Κυριακής και στον δημοσιογράφο Λ. Σταυρόπουλο παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία, μεταξύ πολλών άλλων, κλήθηκε να απαντήσει στο σχόλιο πως αποτελεί γενική αίσθηση ότι ο δικομματισμός «θα δώσει τα ρέστα του» στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, που «αναμένεται να διεξαχθεί σε άκρως πολωτικό κλίμα». Τόνισε επ' αυτού:

«Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ευθύνη των εργαζομένων, ιδιαίτερα των ανθρώπων με προοδευτικές απόψεις: Να βγουν από αυτή την πόλωση. Να ενισχύσουν τη συμφέρουσα για το λαό πόλωση: με την πλουτοκρατία και τα κόμματά της ή εναντίον τους; Πρέπει ο λαός να αδιαφορήσει, αν θα βγει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Οποιος κι αν βγει οι εργαζόμενοι θα υποστούν ακόμη χειρότερα. Νέα λαίλαπα ετοιμάζουν κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά τις εκλογές όμως... Σας διαβεβαιώνω, πάντως, ότι συναντούμε καθημερινώς πολλούς ανθρώπους, ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που κάνουν την ίδια ανάλυση για τα προβλήματά τους με το ΚΚΕ. Και επίσης δέχονται ότι η πολιτική του ΚΚΕ δικαιώθηκε. Δε μένει παρά να αντιστοιχήσει αυτός ο κόσμος την εμπειρία του με την ψήφο».

Σε ερώτηση σχετικά με την «επιστράτευση» του Θ. Πάγκαλου και τη γενικότερη προσπάθεια «συστράτευσης» που καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε:

«Δικό τους θέμα. Να σας πω μόνο, όσοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται αντίπαλοι της πολιτικής του και ταυτόχρονα καλούν σε υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ απλώς κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ξέρετε: αριστερό ΠΑΣΟΚ και τέτοια...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ