Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνεχίζονται οι διακρίσεις σε βάρος τους

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι διακρίσεις σε βάρος των αναπήρων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές υποσχέσεις για την εξομοίωσή τους με τους αναπήρους άλλων πολέμων.

Το θέμα έφερε για πολλοστή φορά στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση του Αντ. Σκυλλάκου και ο αρμόδιος υφυπουργός Αμυνας Λ. Λωτίδης αρκέστηκε σε γενικόλογες υποσχέσεις. Αναγνώρισε μεν ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χορήγηση στους αναπήρους του ΔΣΑ όλων των σχετικών ευεργετημάτων, είπε ότι γίνεται συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη.

Ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους συγκεκριμένους ανάπηρους αγωνιστές, οι οποίοι λόγω των διακρίσεων θεωρούν τους εαυτούς τους «αναπήρους Β΄ κατηγορίας». Τέτοιες διακρίσεις είναι το αυξημένο - σε σχέση με άλλους - απαιτούμενο ποσοστό αναπηρίας και η μη πρόβλεψη για δωρεάν μεταφορά με τα μέσα μεταφοράς. Επίσης στους ανάπηρους του ΔΣΑ δε δίνονται σε χαμηλές τιμές διάφορα τεχνητά μέλη, ούτε ατέλεια αυτοκινήτου, ούτε καν ταυτότητες αναπήρου πολέμου. Ολα αυτά, κατέληξε, είναι σοβαρά προβλήματα και από την υπουργική απάντηση μόνο ασάφειες προέκυψαν.

Στο μεταξύ μετά από την πίεση των αντιστασιακών οργανώσεων κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία παρατείνεται μέχρι 31.3.2004 η λειτουργία των Πρωτοβάθμιων Επιτροπών Κρίσης για την εξέταση εκκρεμών αιτήσεων, προσφυγών, καθώς και για την επανάκριση πράξεων αναγνώρισης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ