Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Κυβερνητικό ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ με όμηρους τους ανέργους

Να βγει από το τέλμα των προεκλογικών δημοσκοπήσεων επιχειρεί εναγωνίως η κυβέρνηση και ξαναζεσταίνει τη γνωστή «σούπα» των μέτρων για την απασχόληση. Στο όνομα, όμως, δήθεν αντιμετώπισης της ανεργίας, εξασφαλίζει νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεργοδότες, μοιράζει μια θέση εργασίας σε δύο και τρεις εργαζόμενους, ανακυκλώνει την ανεργία με τα προγράμματα - ευκαιρίες απασχόλησης, κατάρτισης και επανακατάρτισης.

Η χτεσινή τετράωρη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και οι ανακοινώσεις που έγιναν επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ πως «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες ότι η κυβέρνηση θα έρθει αρωγός τους και ότι θα θελήσει να αντιμετωπίσει στα σοβαρά το δικαίωμά τους στη δουλιά. Ομήρους τούς θέλει και μόνον. Ιδιαίτερα σε συνθήκες παρατεταμένης εκλογικής περιόδου».

Παρά το διαφημιστικό καταιγισμό μέτρων και προγραμμάτων, στην πράξη τα μέτρα που παίρνονται εξασφαλίζουν τη μείωση κατά 15% του «μη μισθολογικού κόστους»! Με αυτό το κριτήριο, αλλά και με κριτήριο το δικαίωμα για πλήρη σταθερή εργασία, με κατώτερο μισθό τα 1.100 ευρώ, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν και το νέο εκλογικό σαφάρι της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ