Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Κατηγορηματικό ΟΧΙ στη στέγαση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου

Την κάθετη αντίθεση της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» στην απόφαση της κυβέρνησης να στεγάσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο χώρο του Γ΄ Σώματος Στρατού, εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης Αγάπιος Σαχίνης. Παράλληλα, πρότεινε να μεταστεγαστεί στο παραδοσιακό κτίριο του Γ΄ Σώματος Στρατού το δημαρχείο της πόλης και οι περιφερειακά ελεύθερες εκτάσεις να μετατραπούν, μαζί με τους ελεύθερους χώρους της ΔΕΘ και το οικόπεδο του πρώην στρατοπέδου Τσιρογιάννη, σ' ένα τεράστιο μητροπολιτικό πάρκο πολιτισμού και πρασίνου, που θα δώσει ανάσα στο πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου, το Γ΄ Σώμα Στρατού πρόκειται να καταργηθεί, στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων που προωθεί η κυβέρνηση στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας. Τη θέση του σχεδιάζεται να πάρει στο κέντρο της πόλης το συμμαχικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ, απόφαση που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση και με το κοινό αίσθημα του λαού της Θεσσαλονίκης, ύστερα και από τις συγκλονιστικές αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις του 1999, κατά τη διάρκεια της βρώμικης επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία.

Σε μικρή απόσταση από το Γ΄ Σώμα Στρατού βρίσκεται το οικόπεδο του στρατοπέδου Τσιρογιάννη, ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιείται σήμερα σαν πάρκινγκ. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να αξιοποιηθεί το οικόπεδο για την ανέγερση του νέου δημαρχείου της πόλης, λύση ιδιαίτερα δαπανηρή και χρονοβόρα, που θα προσθέσει ακόμα περισσότερο τσιμέντο στο ήδη βεβαρημένο πολεοδομικά κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παρών στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και ο καθηγητής του ΑΠΘ, αρχιτέκτονας - πολεοδόμος Νίκος Καλογήρου, οι οποίοι επισήμαναν την ανάγκη να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη έναν πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της και να σταματήσει η άναρχη τσιμεντοποίησή της, την οποία θα επιτείνει και η ανέγερση του νέου δημαρχείου στο οικόπεδο Τσιρογιάννη.

Οπως επισήμανε ο Αγάπιος Σαχίνης, στο αμέσως επόμενο διάστημα η παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» θα ξεκινήσει μια πολύμορφη καμπάνια ενημέρωσης του λαού της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα επιδιώξει επαφές με όλους τους φορείς της πόλης. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο που θα βάλει φρένο στη μεθοδευόμενη εγκατάσταση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στο χώρο του Γ΄ Σώματος Στρατού και θα διεκδικήσει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την αξιοποίηση των χώρων που έχουν απομείνει ελεύθεροι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διγλωσσία και υποταγή(2009-01-17 00:00:00.0)
Για γέλια...(2007-07-05 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο - δύναμη συσπείρωσης(2006-09-07 00:00:00.0)
Να μην εκχωρηθούν σε ιδιώτες(2006-01-13 00:00:00.0)
Να σώσουμε τους ελεύθερους χώρους(2004-10-21 00:00:00.0)
Μετατρέπεται σε πόλη παροχής υπηρεσιών(2003-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ