Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ»

ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΥΠΟ ΑΠΕΛΑΣΗ... «Κατά το... ήμισυ επιτυχής θεωρείται η επιχείρηση νομιμοποίησης των εν Ελλάδι μεταναστών, καθώς σε 500.000 υπολογίζονται αυτοί που ζήτησαν και θα λάβουν άδειες παραμονής, ενώ άλλοι τόσοι θα παραμείνουν παράνομοι, διατρέχοντας τον κίνδυνο απελάσεως. H όλη διαδικασία χορήγησης αδειών επρόκειτο να ολοκληρωθεί σήμερα, λόγω όμως αδυναμίας των αρμοδίων υπηρεσιών αυτό αναμένεται να γίνει το πρώτο δίμηνο του 2004» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΝΑΙ...: «Νέα παράταση δίνει η κυβέρνηση στους μετανάστες, αφού τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ανανέωση αδειών εργασίας και παραμονής δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες δεν έχουν παραλάβει ακόμη τις άδειες και σήμερα προβλεπόταν να λήξει η παράταση που είχε δοθεί τον περασμένο Ιούλιο και προέβλεπε ότι δε θα απελαύνονταν» (Νικολ. Μουτούση - ΝΕΑ).

ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... «Η ανεργία ακολουθεί σταθερά πτωτική τάση. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία κινείται στο 8,9%, δηλαδή στο μέσο όρο της ευρωζώνης... Η πρόοδος αυτή, την οποία υποδηλώνουν αυτοί οι αριθμοί είναι σημαντική. Είναι σημαντική, γιατί πρέπει να έχουμε υπ' όψιν μας τα χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας. Πρώτα απ' όλα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το ότι η χώρα μας δέχτηκε πάρα πολλούς μετανάστες, οι οποίοι βρήκαν, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, δουλειά στην Ελλάδα» (Κ. Σημίτης).

ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ... «Αποθήκες ανθρώπων ή ενδιάμεσοι σταθμοί στο ταξίδι προς το όνειρο; Εκατοντάδες λαθρομετανάστες από την Αφρική και την Ασία διασχίζουν τα ελληνικά σύνορα, με την προσδοκία μιας νέας αρχής... Οι περισσότεροι οδηγούνται σε Κέντρα Υποδοχής, μέχρι να εξεταστεί η αίτηση για χορήγηση ασύλου. Διαδικασία που έχει «θετική» κατάληξη στο 1% των περιπτώσεων, με αποτέλεσμα να παραμένουν επί μακρόν στους προσφυγικούς καταυλισμούς. H Υπατη Αρμοστεία του OHE απηύθυνε έκκληση για αναβάθμιση των καταυλισμών της χώρας και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο» (Γ. Σουλιώτης - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ