Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Γεννημένοι Ελληνες

Εχει δίκιο ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης. Γεννιέσαι Ελληνας, δε γίνεσαι. Αρκεί μια ματιά να ρίξεις επάνω του για να συμφωνήσεις μ' ενθουσιασμό. Το ψηλό παράστημα του Ψωμιάδη, σε συνδυασμό με τα γαλάζια μάτια του και τη λευκή, λευκότατη επιδερμίδα του το επιβεβαιώνουν. Οσοι λένε πως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης είναι μελαχρινός, κοντός προς το μέτριο, πλησιάζει σε ομορφιά αυτή των Τσιγγάνων (όπως δηλαδή πραγματικά είναι οι Ελληνες), δεν είναι απλώς ψεύτες και συκοφάντες, αλλά έχουν και πρόβλημα όρασης. Για να καταλάβετε, κοτζάμ δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για να μπορέσει να σταθεί δίπλα στον γεννημένο Ελληνα Ψωμιάδη, αναγκάστηκε να φορέσει ένα χρυσό μεγάλο κουδούνι και με αυτό να περιφέρεται ανάμεσα στον νομάρχη και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκείνη την ώρα, στην Αθήνα ορισμένοι εθνικόφρονες μικροαστοί παρουσίαζαν, εν είδει καλλιστείων, τη νέα κολεξιόν Καρατζαφέρη, με τον τίτλο «Η γενιά των Αετών». Αχ, μόνο οι οπαδοί του Χάρε Κρίσνα δεν εμφανίστηκαν σ' αυτή την επέτειο να μοιράζουν σάμαλι.

Το φοβερό όμως σόου παίχτηκε μέσα στο Α΄ Νεκροταφείο. Εκεί ανέβηκε το θεατρικό έργο «Μεταξύ μας Μεταξάς». Πρωταγωνίστησε ο Στυλιανός Παττακός, με ορισμένα απολειφάδια των Ταγμάτων Ασφαλείας και της πρόσφατης χούντας. Ο Στέλιος ή Στυλιανός κουβαλώντας όλα τα ψυχιατρικά σύνδρομα του κόσμου περιφερόταν γύρω από τον τάφο του Μεταξά (άτυχο χώμα!) άλλοτε ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο κι άλλοτε γαβγίζοντας αποφθέγματα φιλοσοφικά, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι τραγουδούσαν το «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, πατέρα».

Στη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πιο γελοία εικόνα: Ακροδεξιοί, εθνικόφρονες, Ελληνάρες, να βαυκαλίζονται σε όλη την επικράτεια ότι «φυλάττουν Θερμοπύλας», ξεφτιλιζόμενοι με μοναδικό τρόπο. Ευτυχώς, οι μαθητές σημαιοφόροι από τον μικρό Φιλιππινέζο μέχρι τη νεαρή Αλβανή παρήλασαν μαζί με τους συμμαθητές τους και με τις δηλώσεις τους απέδειξαν ότι η Ελλάδα είναι εδώ και συνεχίζει...


του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ