Κυριακή 19 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η επέκταση των προγραμμάτων υποκατάστασης ναρκωτικών ουσιών απ' τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και η εγκατάσταση μονάδων υποκατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκάλεσαν ευθύς εξαρχής αντιδράσεις φορέων και έφεραν τον επιστημονικό αντίλογο.

Με αφορμή την πρωτοβουλία του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Χ. Καστανίδη για ίδρυση μονάδων ΟΚΑΝΑ, βολιδοσκοπήθηκαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αν δέχονται τη λειτουργία των κέντρων αυτών μέσα στους χώρους δουλιάς των νοσοκομείων. Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) με ανακοίνωσή της (Βλέπε «Ρ» της 2.10.2003) θεωρεί μεν σωστή ενέργεια την ίδρυση μονάδων του ΟΚΑΝΑ αλλά υπογραμμίζει ότι η επιλογή των νοσοκομείων «δείχνει άγνοια και προχειρότητα».

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αννα Κοκκέβη, με επιστολή της στο «Ρ» (δημοσιεύτηκε στις 10/10/2003) επιχείρησε να αντικρούσει τις ενστάσεις της ΕΝΙΘ, και μεταξύ των άλλων υποστηρίζει: «Θα ήταν επομένως επιστημονικά, ηθικά και δεοντολογικά ασύμβατο με το ρόλο των νοσοκομείων και των γιατρών η μη σθεναρή υποστήριξη από μέρους τους της ενσωμάτωσης στις υπηρεσίες υγείας παρόμοιων υπηρεσιών για τα εξαρτημένα άτομα».

Σήμερα για τα θέματα της υποκατάστασης γράφει ο Ηλίας Μιχαλαρέας, Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Ενωσης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ