Κυριακή 19 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Εν συντομία

Μερικοί νομίζουν ότι τα σοβαρά και πνευματικά, χαρισματικά άτομα δεν πρέπει να ασχολούνται με το φαγητό, παρά μόνο με τη λογοτεχνία, την ποίηση κλπ, δηλαδή με την πνευματική τροφή. 'Η, μάλλον, ότι δεν πρέπει να αφιερώνουν χρόνο. Ας δούμε λοιπόν πόσο χρόνο θα μας πάρει ένα σουφλέ...

Υλικά: πέντε γραμμάρια βούτυρο, σαράντα πέντε γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 300 γραμμάρια γάλα, 4 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια, εκατό γραμμάρια γραβιέρα Τήνου, ένα κουταλάκι του γλυκού αγγλική μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σε σκόνη (γλυκιά), αλάτι, πιπέρι και 25 γραμμάρια κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο.

Αλείφουμε δυο φορμίτσες με κρύο βούτυρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί και μέσα ρίχνουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά μπεσαμέλ. Ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών, τη γραβιέρα, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι την πάπρικα και ανακατεύουμε. Επειτα χτυπάμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε τη μαρέγκα με την μπεσαμέλ. Αδειάζουμε το μείγμα στις φόρμες του σουφλέ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για είκοσι λεπτά. Αυτό είναι όλο. Το μόνο που μας μένει είναι να φάμε ζεστό το σουφλέ που ετοιμάσαμε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ