Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κατεβαίνουν σήμερα σε πανελλαδική απεργία

Κλειστές θα παραμείνουν οι Πολεοδομίες, οι Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και οι Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες

Σε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι χιλιάδες διπλωματούχοι μηχανικοί που εργάζονται στο Δημόσιο, διεκδικώντας μια σειρά από οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Στην Αθήνα οι μηχανικοί του Δημοσίου θα συγκεντρωθούν στις 9 π.μ. στο κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ (Π. Τσαλδάρη 15 στην Καλλιθέα), κάνοντας αγωνιστική παρέμβαση, με στόχο τη ματαίωση δύο δημοπρασιών Ολυμπιακών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 12.400.000 ευρώ.

Σημειώνουμε ότι, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των μηχανικών, θα παραμείνουν κλειστά τα Πολεοδομικά Γραφεία, οι Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και δε θα γίνουν δημοπρασίες δημοσίων έργων, ενώ δε θα λειτουργήσουν οι Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες της χώρας, όπως εκείνες που επιβλέπουν την κατασκευή των Ολυμπιακών και άλλων δημοσίων έργων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΕΜΔΥΔΑΣ), με την κινητοποίησή τους οι μηχανικοί του Δημοσίου διεκδικούν:

-- Την οριστική διευθέτηση του ειδικού επιδόματος 7 τοις χιλίοις επί του προϋπολογισμού των έργων, που είχε συμφωνηθεί με την κυβέρνηση, στο ύψος των 380 ευρώ για κάθε μηχανικό και διμηνιαία τακτική καταβολή του.

-- Τη νομική κάλυψή τους.

-- Την τοποθέτηση στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δημοσίου ως προϊσταμένων αποκλειστικά διπλωματούχων μηχανικών.

-- Τη θέσπιση ειδικής κατηγορίας για τους διπλωματούχους μηχανικούς (ΠΕ 5) που διαθέτουν αποκλειστικά στο Δημόσιο την άδεια άσκησης του επαγγέλματός τους.

-- Ομογενοποίηση των αμοιβών τους τουλάχιστον στο ύψος των αντίστοιχων αμοιβών των διπλωματούχων μηχανικών υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩΔΕ, με ενσωμάτωση για όλους αντίστοιχου επιδόματος ίσου με το επίδομα 2%.

-- Αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας από την ημερομηνία απόκτησης της άδειας άσκησης του επαγγέλματος, μέχρι την ημερομηνία διορισμού τους στο δημόσιο κ.ά.

-- Διαμόρφωση της σχέσης μεταξύ εισαγωγικού και καταληκτικού μισθού στην κατηγορία αυτή (ΠΕ 5), με λόγο 1:2.

Τέλος, απαιτούν την άμεση υλοποίηση του αιτήματος των πρυτανικών αρχών των Πολυτεχνείων της χώρας και του ΤΕΕ για αντιστοίχιση των τίτλων σπουδών των ελληνικών πολυτεχνείων προς το δίπλωμα «μάστερ» που χορηγούν τα αγγλοσαξονικά πανεπιστήμια.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org