Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΕΙ
Συγκεντρώσεις στο υπουργείο Παιδείας

Με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις απαντούν σήμερα οι πανεπιστημιακοί και οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ στην κυβερνητική αδιαλλαξία, απέναντι στα μισθολογικά τους αιτήματα. Συγκεκριμένα, ραντεβού στη 1 το μεσημέρι, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας, δίνουν οι Ομοσπονδίες ΠΟΣΔΕΠ (ΑΕΙ) και ΟΣΕΠ (ΤΕΙ), για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, προτάσσοντας μετά από κοινή τους απόφαση την ανάγκη γενναίας ενίσχυσης των δαπανών για τα Ιδρύματα και των αποδοχών τους. Αμέσως μετά οι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής με εκπροσώπους των συλλόγων τους.

Μετά και τη χτεσινή συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, φαίνεται ότι η κυβέρνηση δε μετακινείται ουσιαστικά από την αρχική πρότασή της, η οποία όμως δεν ικανοποιεί τους εκπαιδευτικούς της ανώτατης εκπαίδευσης.

Συνεχεία των κινητοποιήσεων στα ΤΕΙ αποφάσισε η ΟΣΕΠ, που συνεδρίασε χτες και προτείνει ο κάθε σύλλογος σε Γενική Συνέλευση να επιλέξει τις μορφές κινητοποίησης.

Χτες συνεδρίασαν έκτακτα και οι πρυτάνεις που απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να ξεκινήσει ένας «ειλικρινής και ουσιαστικός» διάλογος, που θα έχει αποτέλεσμα, με στόχο τη συνολική αύξηση των δαπανών προς τα Ιδρύματα (πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα), κατά 25% τουλάχιστον, μέσα στην οποία εντάσσουν και την ανάγκη αυξήσεων στις αποδοχές τόσο των πανεπιστημιακών όσο και των υπόλοιπων εργαζομένων στα Ιδρύματα. Παράλληλα, εκτιμούν ότι πρέπει τα Ιδρύματα να είναι ανοιχτά, αλλά επισημαίνουν αν δεν καταβληθεί άμεση προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να επιλυθεί το οικονομικό πρόβλημα των πανεπιστημίων «οι Σύγκλητοι θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας τους».

Εξάλλου σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι διοικητικοί υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που συγκεντρώνονται επίσης σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενώ έχουν ξεκινήσει καθημερινές στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ