Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεθοδευμένη προσπάθεια ποινικοποίησης

Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει ευθέως ως μεθοδευμένη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων την παραπομπή των επτά στελεχών του ΠΑΜΕ σε δίκη.

Σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος σημειώνεται:

«Την ώρα που η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και προσφέρει "γην και ύδωρ" στο μεγάλο κεφάλαιο, εντείνεται η πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής. Με κυβερνητικές ευθύνες, στις 6 Οκτώβρη, παραπέμπονται σε δίκη εφτά (7) στελέχη του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, το οποίο, ανταποκρινόμενο στη θέληση των εργαζομένων, χρησιμοποίησε τη μορφή της συμβολικής κατάληψης και άλλες μορφές πάλης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αγώνα κατά των αντιασφαλιστικών κυβερνητικών μέτρων, για την υπεράσπιση των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πρόκειται για μια μεθοδευμένη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων, που προκαλεί έντονες εργατικές αντιδράσεις.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί αν επιμένουν στον κυβερνητικό αντιδημοκρατικό κατήφορο και αν θα συνεχίσουν τις διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ