Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εξωραΐζουν τη νέα λιτότητα

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει σχετικά με τις χτεσινές εξαγγελίες Χριστοδουλάκη:

«Με το βλέμμα στραμμένο στην αναστροφή του αρνητικού για την κυβέρνηση προεκλογικού κλίματος, ο υπουργός Οικονομίας, κ. Χριστοδουλάκης, σε συνέντευξή του σήμερα (σ.σ. χτες) ανακύκλωσε τις επαναλαμβανόμενες εδώ και δυο μήνες εξαγγελίες της κυβέρνησης για δήθεν παχυλές αυξήσεις στους δημόσιους υπάλληλους και σε άλλους εργαζόμενους.

Με αλχημείες της μπακαλίστικης λογικής "τρεις το λάδι τρεις το ξίδι και έξι το λαδόξιδο" ο υπουργός εμφάνισε αυξήσεις για τους δημόσιους υπάλληλους από 5,4% μέχρι 9,8%.

Με βάση όμως τους πίνακες του νέου μισθολογίου που προτείνει η κυβέρνηση για τους δημόσιους υπαλλήλους οι ονομαστικές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς δεν ξεπερνούν το 2,5%, κυμαίνονται δηλαδή πιο κάτω και από τον επίσημο τιμάριθμο και ευρίσκονται παρασάγγας μακριά από τις κατά 30% απώλειες των μισθών από τη διαρκή λιτότητα των τελευταίων χρόνων. Κύρια όμως ευρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων. Η δε κυβερνητική επισφαλής επιδοματική πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" δε σώζει την κατάσταση και αντίθετα δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους. Η δε σύνδεση μισθού-βαθμού και μισθού- αποδοτικότητας, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη και από τη ΝΔ, θα οδηγήσει σε καταστάσεις χειραγώγησης και πειθαναγκασμού των δημοσίων υπαλλήλων στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Τεράστιες ευθύνες γι' αυτές τις εξελίξεις έχουν και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΑΠ στην ΑΔΕΔΥ, που αποδέχτηκαν και νομιμοποίησαν αυτές τις αντιδημοσιοϋπαλληλικές επιλογές απορρίπτοντας τις επανειλημμένες προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για απεργιακές κινητοποιήσεις απόρριψης αυτών των κυβερνητικών επιλογών και ρήξη με τη συνολική κυβερνητική πολιτική, που, στο όνομα της διαβόητης ανταγωνιστικότητας των κερδών του κεφαλαίου, γεννά και αναπαράγει αυτά τα προβλήματα για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, έμπρακτα με τους αγώνες αλλά και με την ψήφο τους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, θα πρέπει να καταδικάσουν και την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αλλά και το συναινετικό συνδικαλισμό που αποδέχονται και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τέτοιες αντεργατικές επιλογές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ