Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ
Δεκαοκτώ χρονών ο χτεσινός νεκρός μας

Σκοτώθηκε ενώ δούλευε, πριν ακόμα ζήσει! Ενα παλικάρι 18 χρόνων, απ' αυτούς τους εργάτες που με τον ιδρώτα τους χτίζουν ό,τι υπάρχει γύρω μας, είναι ο νέος νεκρός της εργατικής τάξης. Πρόκειται για τον Αλβανό εργάτη Α. Ε., που κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα που καθάριζε μια μπετονιέρα στη Χρυσαυγή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Μεταφέρθηκε, βαριά τραυματισμένος, στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Κέντρου, κατέληξε...

  • Από θαύμα γλίτωσε χτες το μεσημέρι ο 51χρονος μεταλλεργάτης Κώστας Πολυζωγόπουλος, ο οποίος στη διάρκεια των επισκευαστικών εργασιών στο γκαζάδικο «ΘΕΟΠΙΣΤΗ» έπεσε από σκαλωσιά σε βάθος 14 περίπου μέτρων, στον πάτο μιας από τις δεξαμενές (τάνκια) του πλοίου. Η τύχη του ήταν ότι στον πάτο της δεξαμενής υπήρχε νερό ύψους 2 μέτρων. Ο μεταλλεργάτης μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε μόνο πρόβλημα στη σπονδυλική του στήλη.

Ομως αν και τη «γλίτωσε φτηνά», το νέο εργατικό αυτό ατύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη έρχεται να προειδοποιήσει ότι η συνεχής αποδυνάμωση που προωθεί η κυβέρνηση, κατ' απαίτηση των εφοπλιστών, των μεικτών 5μελών επιτροπών ελέγχου για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα επισκευαζόμενα πλοία και του ΚΕΠΕΚ (Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου) Πειραιά, θα έχει τραγικά αποτελέσματα σε βάρος της ζωής των εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ