Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - «ΤΡΙΚΟΛΑΝ »
Με κυβερνητικό «σιγόντο» ο Λαναράς ανακοινώνει απολύσεις

Νέα τετράωρη στάση εργασίας σήμερα

Ενθαρρημένος από τη στάση της κυβέρνησης απέναντί του ο βιομήχανος Λαναράς επιχείρησε χτες να πετάξει στο δρόμο τους πρώτους εννιά εργαζόμενους από τους 120 που δουλεύουν στην «Τρικολάν». Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση αντέδρασαν άμεσα, με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο προαύλιο του εργοστασίου, ενώ κανείς από τους εννιά πρώτους απολυμένους δε δέχτηκε να υπογράψει την απόλυσή του.

Ακολούθησε γενική συνέλευση των εργαζομένων, στην οποία αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες, με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις, με σύνθημα «καμιά απόλυση, καμιά χαμένη θέση εργασίας, να παραμείνει το εργοστάσιο ανοιχτό». Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί, ενώ στις 11 θα πάρουν μέρος στο πανναουσαϊκό πανεργατικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης έξω από την πύλη της «Τρικολάν».

Αύριο και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην «Τρικολάν» προχωρούν σε 24ωρες απεργίες, όπως και την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και προγραμματίζεται νέο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Νάουσας.

Οι χτεσινές απολύσεις δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για τους εργαζόμενους, αφού και στην τριμερή συνάντηση της Δευτέρας στη Βέροια η εργοδοσία επανέλαβε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε απολύσεις και να κλείσει οριστικά τα τμήματα τροφοδοσίας και ραφής, βάζοντας ουσιαστικά λουκέτο στο εργοστάσιο. Η απάντηση των εργαζομένων ήταν δυναμική στη γενική συνέλευση που ακολούθησε το ίδιο βράδυ και στην οποία αποφάσισαν να «νεκρώσουν» το εργοστάσιο και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε περίπτωση που ανακοινώνονταν απολύσεις από την εργοδοσία.

Σήμερα το πρωί αναμένεται ολόκληρη η Νάουσα να κατεβάσει ρολά, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της «Τρικολάν». Τα εργοστασιακά σωματεία στα κλωστοϋφαντουργεία της πόλης έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα. Κλειστά αποφάσισαν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους και οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες, με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, όπως και οι γεωργικοί συνεταιρισμοί της περιοχής. Με απόφαση της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αρχής, οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν στην τετράωρη στάση εργασίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση σήμερα(2006-07-13 00:00:00.0)
Οσο ακόμα είναι καιρός...(2005-04-12 00:00:00.0)
Αποκαλύπτεται η συμπαιγνία κυβέρνησης - Λαναρά(2004-09-17 00:00:00.0)
Απολύσεις στου Βαρβαρέσου(2003-11-01 00:00:00.0)
Πανεργατική απεργία σήμερα(2003-10-07 00:00:00.0)
Η «Χάρτα σύγκλισης» δεν τους ξεγελά(2003-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ