Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
Ολοι στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Αύριο Πέμπτη, 25 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια στην Αθήνα. Μπροστά στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις

Νεολαίοι της ΚΝΕ διαδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού στους δρόμους της Αθήνας
Νεολαίοι της ΚΝΕ διαδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού στους δρόμους της Αθήνας
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί το λαό του λεκανοπεδίου Αττικής να πάρει μέρος στην εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό, που διοργανώνει αύριο Πέμπτη, 25 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Αμπντάλα Αμπντάλα και θα μιλήσει το μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ Αγάπιος Παπανεοφύτου, καθηγητής Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμά του, το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ επισημαίνει: «3 χρόνια από τη Νέα Ιντιφάντα του παλαιστινιακού λαού, οι εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά αθώων Παλαιστινίων και η καταστροφή ολόκληρων παλαιστινιακών οικισμών συνεχίζεται. Οι δραματικές εξελίξεις στο Ιράκ και στα παλαιστινιακά εδάφη επιβεβαιώνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ότι ειρήνη με καθεστώς κατοχής δεν μπορεί να υπάρξει».

Ο ισραηλινός στρατός, τονίζεται αμέσως μετά στην ανακοίνωση, «δρα υπό καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ». Η ελληνική κυβέρνηση «τηρεί απόλυτη σιγή για τις τραγικές εξελίξεις, αποδεχόμενη τη συνενοχή της και την πλήρη υποταγή της στα κελεύσματα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων εταίρων».

Από την τελευταία διαδήλωση υπέρ του λαού των Παλαιστινίων, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία
Από την τελευταία διαδήλωση υπέρ του λαού των Παλαιστινίων, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία
Ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά, κάθε συνοικίας, μετά και μπροστά σ' αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, οφείλει μαζικά να συμμετάσχει στην εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό, τονίζουν οι διοργανωτές.

  • Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις γυναίκες αύριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «ο λαός της Παλαιστίνης, οι Παλαιστίνιες γυναίκες έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας».
  • Να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ, αύριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια, καλεί όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους μικρούς εμπόρους και τα σωματεία τους, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).
  • Το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) καλεί όλους τους ηθοποιούς να πάρουν μέρος με όλους τους εργαζόμενους και το κίνημα ειρήνης στην εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια.
  • Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης για απέλαση του Γιάσερ Αραφάτ, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη, το σταμάτημα των εποικισμών καθώς και το γκρέμισμα του διαχωριστικού τοίχους μεταξύ των δυο λαών, απαιτεί με ψήφισμά του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας.
Στη Θεσσαλονίκη

Σε συλλαλητήριο στο Λευκό Πύργο αύριο Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., για την καταδίκη της επιθετικότητας και βαρβαρότητας των Ισραηλινών κατακτητών και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που τους προστατεύουν, καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Αντιπολεμική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, η ΕΔΥΕΘ και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

Οι φορείς που οργανώνουν το συλλαλητήριο καλούν το λαό και τη νεολαία της πόλης και τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να ταχθεί στο πλευρό του και να υπερασπιστεί τη δίκαιη υπόθεσή του. «Μπροστά σ' αυτήν την κτηνωδία», επισημαίνει το κάλεσμα των φορέων, «δεν μπορεί να υπάρξει ουδετερότητα και ίσες αποστάσεις! Ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί της περιοχής πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό και να σταματήσουν το δολοφονικό χέρι του ισραηλινού ιμπεριαλισμού».

Στην Κρήτη

Συλλαλητήρια αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό διοργανώνουν αύριο επίσης (Πέμπτη 25 του Σεπτέμβρη) οι Επιτροπές Ειρήνης των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων. Οι Επιτροπές Ειρήνης των νομών καλούν το λαό και τη νεολαία της Κρήτης να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια αλληλεγγύης. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Λιονταριών, στο Ρέθυμνο, την ίδια ώρα, στην πλατεία Δημαρχείου και στα Χανιά στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στα Ιωάννινα

Εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Ιωαννίνων και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ., μπροστά από τη Νομαρχία.

Στη Λάρισα

Το Παράρτημα Λάρισας της ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό της πόλης να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό που διοργανώνει σήμερα Τετάρτη, 24 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Θα μιλήσουν ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Παλαιστίνης κος Ισμάτ Σάμπρι, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Γιάννης Μπαλασούλης.

Στο Αγρίνιο

Παιδικό φεστιβάλ αφιερωμένο στα παιδιά της Παλαιστίνης διοργανώνει την Παρασκευή 26/9 η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου στην πλατεία Πανοπούλου στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδικό μπαλέτο, έκθεση παιδικού βιβλίου και διαγωνισμό ζωγραφικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ