Τρίτη 19 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Επιχείρησαν να κάψουν γραφεία του ΚΚΕ

Καταγγελία της ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος

Φασιστικής έμπνευσης επιχείρηση εμπρησμού κατά των γραφείων της ΚΟ Μαγνησίας του ΚΚΕ (Αντωνοπούλου 41) πραγματοποίησαν «άγνωστοι» χτες τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Αυγούστου, ανάβοντας φωτιά στο ισόγειο και στο 2ο όροφο του κτιρίου, με αποτέλεσμα να προξενήσουν, ευτυχώς, μικρές ζημιές, κυρίως σε ταμπλό και έντυπα υλικά του Κόμματος. Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καταδικάζει την εμπρηστική ενέργεια, ενώ σήμερα αντιπροσωπεία της θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων και θα ζητήσει από το νομάρχη, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προληφθούν και να χτυπηθούν «εν τη γενέσει τους» παρόμοιες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση - καταγγελία, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ αναφέρει:

Η «επιχείρηση» απέτυχε και οι ζημιές ήταν μηδαμινές, αλλά παραμένει το γεγονός ότι για άλλη μια φορά το ΚΚΕ βρίσκεται στο στόχαστρο αντιδραστικών κύκλων και των εκτελεστικών τους οργάνων.

Η φασιστικής έμπνευσης επίθεση κατά των γραφείων του ΚΚΕ έρχεται σε μια εποχή που ενισχύονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση σε όλους τους τομείς... Μέσα σ' αυτό το αντιδραστικό περιβάλλον είναι καθαρό λοιπόν ποια είναι η κατεύθυνση και ποιος ο σκοπός παρόμοιων αντι-ΚΚΕ ενεργειών. Τους φοβίζουν η ύπαρξη, η δράση και η πρόταση του Κόμματος της εργατικής τάξης. Γιατί, οι όποιοι «γνωστοί - άγνωστοι» γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πρόταση του ΚΚΕ για Μέτωπο Αντιμονοπωλιακό, Αντιιμπεριαλιστικό, Δημοκρατικό για Εξουσία Λαϊκή είναι πρόταση ρεαλιστική. Ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των ΕΒΕ...

Οι «εγκέφαλοι» των αντιδραστικών κύκλων και τα εκτελεστικά πιόνια τους τρέμουν μπροστά στην επικείμενη ενίσχυση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές... Και έχουν κάθε λόγο οι «εμπνευστές» και οι «εκτελεστές» παρόμοιων αντι-ΚΚΕ ενεργειών να μη θέλουν ισχυρό ΚΚΕ, γιατί δεν επιθυμούν ισχυρή τη φωνή του λαού, δυνατούς και αποτελεσματικούς τους αγώνες του.

Ομως κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι θα κατορθώσουν να τρομοκρατήσουν τους φίλους και τα μέλη του ΚΚΕ. Τους κομμουνιστές, όχι μόνο δεν τους φοβίζουν παρόμοιες ενέργειες, όχι μόνο δεν τους πτοούν, αλλά τους ατσαλώνουν ακόμη περισσότερο. Τραμπούκικες και προβοκατόρικες πράξεις, ιστορικά, ποτέ δεν μπόρεσαν να πνίξουν το δίκιο και την πρόοδο. Απέτυχαν παταγωδώς και τελικά συνέβη ακριβώς το αντίθετο, τονίζεται.

Η ΝΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να εντείνουν τη δράση τους και να ενισχύσουν την πολιτική δραστηριότητα της Οργάνωσης. Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα και ταυτόχρονα να δυναμώσουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ. Να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές και να συμβάλουμε όλοι μας από κοινού για τη συγκρότηση του Μετώπου των λαϊκών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ