Τρίτη 19 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνάντηση ΚΚΕ - γονέων Κοινότητας «Εξοδος»

Οι επιπτώσεις που θα έχει στην αυτοτελή λειτουργία του ΚΕΘΕΑ η παρέμβαση της κυβέρνησης, όπως προωθείται μέσα από το νομοσχέδιο για την Υγεία, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ - αποτελούμενη από τους Ελένη Κοτούπα, Γ. Χαρίτο και Αγγ. Σίμο - με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων της Θεραπευτικής Κοινότητας «Εξοδος».

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική παρέμβαση και ζήτησαν τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα για τη διαφύλαξη της αυτοτέλειας του ΚΕΘΕΑ.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος εξέφρασε τη συμφωνία της με τις θέσεις του Συλλόγου και υποσχέθηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην περάσει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα συγκεκριμένα άρθρα που αφορούν στο ΚΕΘΕΑ. Επισήμανε δε, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης έχει να κάνει με τη γενικότερη πολιτική της στο πρόβλημα των ναρκωτικών κι αφορά στην επιδίωξή της ν' αλλάξει τη φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ, ενισχύοντας - όπως συμβαίνει με τον ΟΚΑΝΑ - την πολιτική των υποκατάστατων και του «περιορισμού της βλάβης».

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ υπογράμμισαν ότι χρειάζεται να ξεκινήσει μια πλατιά προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συσπείρωσης δυνάμεων του λαϊκού κινήματος, με στόχο την ανάπτυξη του αγώνα και για το άμεσο πρόβλημα, αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ