Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... αδειούχα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΛΑ, εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία η Αθηναίοι! Μερικές ώρες μόνο χρειάστηκαν για να αδειάσει η πόλη και να γεμίσουν οι εθνικές οδοί, τα πλοία, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα αεροπλάνα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν, πάντως, πολλά προβλήματα.

Περάστε, λοιπόν, όσο καλύτερα μπορείτε, μη σκέφτεστε και μη σκοτίζεστε για όσα αφήνετε πίσω σας. Ούτως ή άλλως... εκεί θα τα βρείτε όταν γυρίσετε, ίσως όμως μπορέσετε να τα δείτε με «άλλο μάτι».

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ραδιοβιοχημικού πολέμου παρέδωσε στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που εμπλέκονται στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ο Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ. Τόνισε, μάλιστα, τη συμβολή των αμερικανικών υπηρεσιών στην εκπαίδευση των ελληνικών Σωμάτων Ασφάλειας.

Δε λέμε, καλή η ιδέα του, αλλά ποιος, υποθέτει ότι, θα μας βομβαρδίσει με ραδιοβιοχημικά όπλα, αφού το Ιράκ - το οποίο υποτίθεται πως είχε - βρίσκεται πλέον υπό την κατοχή τους; Αν καθίσουμε να το σκεφθούμε λίγο, οι μόνοι από τους οποίους θα μπορούσαμε να κινδυνεύουμε είναι... οι Αμερικανοί. Εχουν το μεγαλύτερο ραδιοβιοχημικό οπλοστάσιο του πλανήτη.

Πάντως, αυτή η γενικότερη «αρωγή» των Αμερικανών στην Ελληνική Αστυνομία μόνο θετικές σκέψεις δεν μπορεί να προκαλέσει. Ποιος, άραγε, θα ήθελε να δει την Αθήνα να έχει τη μορφή της αστυνομοκρατούμενης Νέας Υόρκης; Εκεί πια δε μιλάμε για τη μεγαλύτερη πόλη αλλά για το μεγαλύτερο... στρατόπεδο του κόσμου.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ των «23» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στους χρηματιστηριακούς ελέγχους του Σημίτη, μπήκαν χτες οι Κυριάκος Σπυριούνης και Θόδωρος Κατσανέβας κι έτσι κατάφεραν να γίνουν «25»! Τώρα δε μένει παρά να μας πουν τι πρόκειται να κάνουν, γιατί αυτό στ' αλήθεια δεν το έχουμε καταλάβει...


Γρηγοριάδης Κώστας

Πάντως πρόκειται για μια «σύμπραξη» ιδιαίτερα εύθραυστη αφού ούτε τα κίνητρα, ούτε οι λογικές, ούτε οι προτάσεις, ούτε και οι πρακτικές τους συμπίπτουν. Μάλλον με ένα συνονθύλευμα, χωρίς προσανατολισμό, έχουμε να κάνουμε.

Με μια εξαίρεση, βέβαια. Ισως, το μόνο που τους ενώνει, είναι η επικείμενη εκλογική μάχη. Από κει και πέρα, ανεξάρτητα από τις στοχεύσεις του καθένα, λειτούργησε το γνωστό σε όλους «η ισχύς εν τη ενώσει»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προ της διαδικασίας συνομιλιών(2005-10-06 00:00:00.0)
«Τηλεοπτική δικτατορία»(2004-02-18 00:00:00.0)
Αρχισε «με διαφωνίες» η Λόγια Τζίργκα(2003-12-16 00:00:00.0)
Εγγυητές της «αποσταθεροποίησης»(2001-03-08 00:00:00.0)
Νέες... νίκες(2000-12-12 00:00:00.0)
Στα χέρια του FBI...(1999-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ