Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Νομοσχέδιο «ΣΚΟΥΠΑ» ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ σε βάρος του λαού

Την ώρα που η κυβέρνηση κόβει προεκλογικές κορδέλες ανά την επικράτεια προσπαθώντας να δημιουργήσει την επίπλαστη εικόνα της «διαρκούς αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας», προωθεί νέο νομοσχέδιο «σκούπα», με το οποίο εμπεδώνει και ισχυροποιεί το δρομολογούμενο την τελευταία τριετία πλαίσιο συρρίκνωσης και, ταυτόχρονα, εμπορευματοποίησης των ευαίσθητων τομέων της υγείας και της πρόνοιας.

Το σχέδιο νόμου παραδόθηκε στα κόμματα και τους φορείς με την υποκριτική πρόσκληση για τη διατύπωση σχολίων και αναμένεται να κατατεθεί στο θερινό τμήμα της Βουλής το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Επαναλαμβάνεται η δυνατότητα συγχώνευσης, κατάργησης και μεταφοράς τμημάτων και μονάδων του δημόσιου συστήματος υγείας ενώ εκχωρούνται πλέον αμετάκλητα οι υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης των μονάδων στην επιχειρηματική πρωτοβουλία, ακόμα και αν στοιχίζει ακριβότερα απ' την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα εκποίησης «κινητών και ακινήτων πραγμάτων» υγειονομικών μονάδων στα Συμβούλια Διοίκησης των νοσοκομείων.

Η διαχειριστική λογική της κυβέρνησης δεν ανέχεται ούτε την αυτοτέλεια του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, τελικά καταργείται με τη διάταξη που προωθείται.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org