Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Λαϊκή εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Την Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η εκδήλωση μνήμης στα θύματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Τιμάμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος. Απαιτούμε την κατάργηση των πυρηνικών όπλων. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου και απαιτούμε να φύγουν οι ιμπεριαλιστές από το Ιράκ και να σταματήσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού. Διαδηλώνουμε την Τετάρτη 6 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφορμή τη συμπλήρωση 58 χρόνων στις 6 και 9 του Αυγούστου, από τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς, καλεί τον αθηναϊκό και πειραιώτικο λαό να πάρει μαζικά μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει στην Ακρόπολη και να διατρανώσει τα αντιπολεμικά του αισθήματα.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «58 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους». Στην ανακοίνωση, επίσης επισημαίνεται ότι «η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τον πόλεμο στο Ιράκ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, βρίσκονται η Κούβα, η Συρία, το Ιράν και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας».

Στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 58 χρόνων από το ατομικό έγκλημα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) διοργανώνει αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη, 7 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην Καβάλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας με τη συμμετοχή και άλλων μαζικών φορέων της πόλης, τιμώντας τους νεκρούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, διοργανώνουν συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ., στο Λιμάνι (χώρος τελωνείου).

Στην ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές υπογραμμίζουν ότι συνεχίζοντας τον αντιπυρηνικό, αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα καλούν όλους τους φιλειρηνιστές της Καβάλας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και στην πορεία που θα ακολουθήσει στους παραλιακούς δρόμους της πόλης. Μετά το τέλος της πορείας, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Κήπο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ