Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΟ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ) ΕΛΠΙΔΩΝ

ΠΑΚΕΤΑ ΑΠΑΤΗΣ...«Πρόγραμμα αυξήσεων και εισοδηματικών ενισχύσεων σε πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Αφορά τους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου, συνταξιούχους του ΟΓΑ, δικαιούχους του ΕΚΑΣ και άτομα με ειδικές ανάγκες. Παρακάμπτοντας την παραδοσιακή τακτική των προεκλογικών παροχών, η κυβέρνηση θα εμφανίσει τις αυξήσεις ενταγμένες σε πρόγραμμα τριετίας, που θα αρχίσει από το ερχόμενο φθινόπωρο. Η αντεπίθεση προβλέπει τη διάθεση (950 εκ. ευρώ) 325 δισ. δρχ. το 2004 για αυξήσεις μισθών, έναντι 175 δισ. δρχ. φέτος (510 εκ. ευρώ)» (Από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

...ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ: «Το πρόγραμμα "Εισοδήματα" θα εφαρμοστεί σε τρεις φάσεις: Η πρώτη δόση των αυξήσεων θα δοθεί φέτος τον Οκτώβριο, η δεύτερη την 1η Ιανουαρίου 2004 και η τρίτη την 1η Ιανουαρίου 2005. Το σκεπτικό των σχεδιαστών του προγράμματος είναι: "Ο κόσμος θα μας ψηφίσει όχι μόνο γι' αυτά που θα του δώσουμε, αλλά και για όσα δεσμευτούμε μετεκλογικά να δώσουμε"... λέγεται από τους κυβερνητικούς επικοινωνιολόγους, σχεδιαστές του προεκλογικού αγώνα: "Πρέπει να πουλήσουμε ελπίδα"». (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...: «Το πρόβλημα είναι πού πάει αυτός ο τόπος και πώς θα ζήσουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας, όταν η αποβιομηχανοποίηση από τη μια πλευρά και η ερήμωση της υπαίθρου από την άλλη εξαφανίζουν την ντόπια παραγωγή. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα εξαρτημένη πλήρως από τις εισαγωγές. Η εισαγωγική διείσδυση ξένων προϊόντων, ακόμη και βιοτικής ανάγκης, αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, η ελληνική αγορά έχει υποκατασταθεί σε ποσοστό περίπου 62% από αλλοδαπά προϊόντα» (Νίκος Νικολάου - «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»).

...ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: «Οσο ποτέ άλλοτε, τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στις χώρες μας, αλλά και στις διεθνείς σχέσεις μας, έχουν υπερεθνικές αιτίες και ζητούν υπερεθνικές απαντήσεις. Τα παραδείγματα είναι πολλά: Η ύφεση που μαστίζει την παγκόσμια οικονομία, οι επιπτώσεις στην ανεργία, τα προβλήματα της βιώσιμης ανάπτυξης,(...) αλλά και τα προβλήματα πολέμου και ειρήνης. Ολα αυτά δεν μπορούν πια να λυθούν σε ένα περιορισμένο πλαίσιο του κράτους - έθνους» (Κ. Σημίτης - Ομιλία σε χτεσινή ημερίδα του ΠΑΣΟΚ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ