Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τα αριστερά καλέσματα...

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την έντονη μυρωδιά εκλογών, τα επιτελεία του δικομματισμού έχουν αρχίσει να επιδίδονται στο «σπορ» της προσέγγισης της αριστεράς. Στο ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε ότι συγκροτήθηκε «αριστερή παρέμβαση», ενώ στη ΝΔ ο αρχηγός της απευθύνει «καλέσματα ενότητας». Στη μεν πρώτη ενέργεια μεσαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από την αφετηρία της κριτικής στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, γίνεται προσπάθεια όχι για απεγκλωβισμό από αυτήν, αλλά για να ενισχυθεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ ...βρίσκοντας το χαμένο σοσιαλιστικό πρόσωπο!!! Στη δε ΝΔ, χωρίς να διαφοροποιείται από τον πυρήνα της ίδιας πολιτικής, αυτό που επιχειρεί είναι να θολώσει τα νερά και να περάσει επίσης την κοινωνική συναίνεση και την «άφεση των αμαρτιών» της.

Οι «επιθέσεις φιλίας» στην αριστερά είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα στην πολιτική της υποταγής στους νόμους της αγοράς. Δηλαδή, στην στρούγκα του σημερινού συστήματος, με τη μια ή την άλλη μορφή διαχείρισης. Οι όψιμοι αριστερόφιλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μαζί με τους άλλους αριστερούς του ΣΥΝ, θέλουν τους εργαζόμενους να μην μπορούν να δουν τη ζωή τους πέρα από το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Τους φλομώνουν με ιδεολογήματα περί «ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας», περί «κοινωνικής Ευρώπης» που πρέπει να ...συνδυαστεί με την ενδυνάμωση της ΕΕ και τους λένε ότι εργάτες και επιχειρηματίες (κεφάλαιο δηλαδή) είναι στην ίδια όχθη του ποταμού.

Είναι αυτοί, οι οποίοι στήριξαν την πολιτική που οδηγεί στις απολύσεις στη «Σίσσερ» και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις, στο ξεκλήρισμα των αγροτών, στο χτύπημα των κατακτήσεων των εργαζομένων, σε μια ζωή όπου η πλειοψηφία, που παράγει όλο τον πλούτο, καρπώνεται ψίχουλα για να αβγαταίνουν τα κέρδη των λίγων. Τα αριστερά φύκια και οι μεταξωτές κορδέλες δεν πρέπει πλέον να γίνονται δόλωμα για κανέναν εργαζόμενο.

Αριστερή πολιτική και φιλολαϊκός δρόμος μπορεί να υπάρξει, μόνο μέσα από τη χειραφέτηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, που σημαίνει οριστικό απογαλακτισμό από το δικομματισμό και τις κεντρο-αριστερο-δεξιές αυταπάτες. Σημαίνει ο κάθε εργαζόμενος να βάλει πλάτη για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής. Για να υπάρξει διέξοδος, οι εργαζόμενοι πρέπει να στηριχτούν στο ΚΚΕ και να το στηρίξουν στους αγώνες, στην καθημερινή δράση και με την ψήφο τους στις εκλογές. Πρέπει να στηρίξουν και να στηριχτούν στον αγωνιστικό πόλο της ταξικής ενωτικής δράσης στο κίνημα, στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΕΕΔΥΕ, στο κίνημα για τα δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στους «τρομονόμους».

Κάθε εργαζόμενος, που θέλει να λέγεται αριστερός, δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των αναχωμάτων που στήνει η κυρίαρχη τάξη για να διατηρήσει την εξουσία της. Επιβάλλεται να πάει με τα πραγματικά του συμφέροντα και να στείλει στο καλάθι των αχρήστων τα «αριστερά κελεύσματα».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ