Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Χιλιάδες θα πορευτούν στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη

Την ερχόμενη Κυριακή, 18 του Μάη

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να αποκρούσουμε τις πολεμοκάπηλες διαθέσεις των ιμπεριαλιστών. Διαδηλώνουμε εναντίον του πολέμου, πορευόμαστε στα βήματα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη...

Στον Τύμβο του Μαραθώνα, την επόμενη Κυριακή, θα είμαστε χιλιάδες. Ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά, όλου του Λεκανοπεδίου, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων, θα είναι εκεί για να διαδηλώσουν για να βροντοφωνάξουν: «Ζήτω η φιλία των λαών. Κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών».

Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μάη - τιμώντας τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην επέτειο των 40 χρόνων από τη δολοφονία του - με αφετηρία τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8.00 το πρωί και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος, στις 7.30 το βράδυ, αποτελεί αναμφίβολα την κορυφαία εκδήλωση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της Ελλάδας και η συμμετοχή του λαού της Αθήνας και του Πειραιά είναι επιτακτική. Τα μέλη των επιτροπών ειρήνης, αλλά και εκατοντάδων μαζικών οργανώσεων βρίσκονται ήδη σε θέση ...μάχης και προετοιμάζονται για τη μαζική και καθολική συμμετοχή των μελών τους, στην πορεία ειρήνης.

Το πρόγραμμα

Η ΕΕΔΥΕ, με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας, το οποίο έχει ως εξής:

- 8.00 Τύμβος Μαραθώνα - Τελετή έναρξης

- 8.30 Εκκίνηση Πορείας

- 9.30 Νέα Μάκρη - Στάση - Ομιλίες

- 12.00 Διασταύρωση Ραφήνας - Στάση - Ομιλίες

- 13.00 Πικέρμι - Στάση - Ομιλίες

- 15.30 Παλλήνη - Στάση - Ομιλίες - Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη - Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

- 17.30 Αγία Παρασκευή - Στάση - Ομιλίες

- 19.30 - Πλατεία Συντάγματος - Τερματισμός της πορείας διά της λεωφόρου Βασ. Σοφίας - Ομιλία Θανάση Παφίλη, εκτελεστικού γραμματέα του ΠΣΕ. Συναυλία με τον Γιάννη Θωμόπουλο.

Οδηγίες προς ειρηνοδρόμους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους, που θα πορευτούν την Κυριακή 18 Μάη στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

  • Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.
  • Να φορούν καπέλο (σε περίπτωση ηλιοφάνειας) για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - προς αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια.
  • Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
  • Οσοι έχουν προβλήματα υγείας θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της Πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στο Σύνταγμα.
Πούλμαν για τον Τύμβο

Για τη μετάβαση των ειρηνοδρόμων στον Τύμβο του Μαραθώνα θα αναχωρούν πούλμαν της ΕΕΔΥΕ από την Πλατεία Κάνιγγος στις 6.45 π.μ., καθώς και από τις περισσότερες συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά με ευθύνη των τοπικών επιτροπών ειρήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ειρηνοδρόμοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210 3844.853, 210 3827.303.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ