Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Το δόγμα: «"Η ώρα της απελευθέρωσης του ιρακινού λαού έφτασε. Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε και τους άλλους λαούς και να εδραιώσουμε την ασφάλεια των ΗΠΑ". Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε, μέσω διαγγέλματός του, την έναρξη του πολέμου κατά του Ιράκ, αλλά και την κήρυξη του νέου δόγματος της υπερδύναμης. Την Pax Americana» (Από το κύριο θέμα της ΕΞΠΡΕΣ).

Ερχονται δεινά: «Εύλογα προκαλεί από χθες τον έντονο προβληματισμό, αλλά και την αγανάκτηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης η προκλητική δήλωση του πλανητάρχη, ότι θα υπάρξει συνέχεια μετά το Ιράκ, ότι είναι κι άλλες χώρες που θα έχουν την ίδια τύχη, ότι είναι αποφασισμένος ν' "απελευθερώσει" κι άλλους λαούς, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι πολλά τα δεινά που επιφυλάσσει στον πλανήτη η παρουσία του στην ηγεσία της υπερατλαντικής υπερδύναμης και η απόφασή του να προωθήσει τα κυριαρχικά σχέδιά του» (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).

Θυμηδία: «Οι αμερικανικές βόμβες είχαν πέσει οκτώ ώρες πριν. Η Πλατεία Συντάγματος ήταν γεμάτη από 150.000 διαδηλωτές κατά του πολέμου. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν τοποθετηθεί από τα χαράματα για την κρίση. Οι πρώτες εικόνες με τους αμάχους που χτυπήθηκαν είχαν φθάσει στα τηλεοπτικά δίκτυα. Κι εκείνη την ώρα ο Κώστας Σημίτης εισήλθε στην κατάμεστη αίθουσα της προεδρίας, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερώσει για ...την πορεία της στρατηγικής της Λισαβώνας! (Ειρήνη Καρανασοπούλου - ΝΕΑ).

Υψωσε τη δύναμή σου. «Γεμίστε τις λεωφόρους της ειρήνης και δείξτε τους ότι μπορεί να κερδίσουν στο Ιράκ, αλλά θα έχουν χάσει τελεσίδικα τον κόσμο... Υψωσε, λοιπόν, τη Δύναμή σου παντού, στους πόλους, στις πλατείες, κάτω από τις γέφυρες, στα λαγούμια, υπονόμευσε μ' ό,τι έχεις την αιμοβόρα αλήθεια τους. Για να μην υπάρξουν ποτέ ξανά παντιέρες από κρέας που στάζει αίμα...» (Γιώργος Παπασωτηρίου - ΒΡΑΔΥΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ