Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΑΙΓΑΙΟ
Στο αγώνα τα νησιά

Σείστηκε η Χίος
Σείστηκε η Χίος
Τα έντονα αντιιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά αισθήματα του ελληνικού λαού εκφράστηκαν, με αφορμή τον πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ, το τελευταίο διήμερο, με μαζικότατες συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και δυναμικές πορείες και στα πιο μακρινά νησιά της χώρας. Πρόκειται για κινητοποιήσεις πρωτοφανέρωτες, που παίρνουν παλλαϊκό χαρακτήρα, με τη συμμετοχή εργατών και αγροτών, μαθητών, γονιών και δασκάλων, των επαγγελματοβιοτεχνών που κλείνουν τα μαγαζιά τους και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ετσι, χτες, «σείστηκε» η Χίος, καθώς πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων συλλαλητήριο με συμμετοχή των πάντων! Πολλών χιλιάδων αγροτών, εργατών, υπαλλήλων και των καταστηματαρχών, που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

Στη Νάξο, στη Σύρο και την Τήνο, ίδια εικόνα, με μαζικότατα και μαχητικά αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια, με συγκεντρώσεις και πορεία στους δρόμους. Παρομοίως μεγάλα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν το διήμερο, προχτές και χτες, και σε Σύρο, Σαντορίνη και Ανδρο.

Συγκλονιστικό για τους κατοίκους του ήταν και το συλλαλητήριο και πορεία, που έγιναν στην Κάλυμνο, στην Κω και τη Ρόδο, όπου οι εργαζόμενοι καταδίκασαν τον πόλεμο και την κυβερνητική πολιτική αφαίρεσης των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ