Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΤΕΕ
Ανοιχτή πρόκληση στους λαούς η εισβολή

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), με ανακοίνωσή του, καλεί τους 80.000 μηχανικούς - μέλη του να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο, συμμετέχοντας μαζικά σε όλες τις φιλειρηνικές εκδηλώσεις ανά τη χώρα.

Η ΔΕ του ΤΕΕ συμπαρατάσσεται με όλους εκείνους που απαιτούν την άμεση κατάπαυση του πυρός και την ειρηνική επίλυση των διεθνών προβλημάτων και καταδικάζει την εισβολή αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ, ενέργεια που δε νομιμοποιείται από τον ΟΗΕ και αποτελεί ανοιχτή πρόκληση για τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών και των λαών του πλανήτη.

Εκφράζει την απογοήτευσή της για την απαράδεκτη στάση ορισμένων ηγετών κρατών, έναντι των διεθνών θεσμών και οργανισμών, γεγονός που εγκυμονεί ακόμη σοβαρότερους κινδύνους για το μέλλον της ανθρωπότητας. Θεωρεί ότι η προσφυγή στη βία των όπλων - με οποιαδήποτε πρόφαση - ουδέποτε έλυσε προβλήματα, αντιθέτως δημιούργησε νέα και οξύτερα, τα οποία βιώνουν οι λαοί ανά τον πλανήτη μας κατά τρόπο απάνθρωπο.

Η ΔΕ του ΤΕΕ, τέλος, αποδοκιμάζει και καταδικάζει ως φαινόμενα εκφυλισμού τις εκ των προτέρων αποφάσεις για «διανομή των ιματίων» του Ιράκ και της υπόσχεσης μιας δήθεν - και εκ των υστέρων - ανοικοδόμησης της χώρας, που διατυπώνεται ως «κίνητρο» συμμετοχής (καθ' οιονδήποτε τρόπο) και συμπαράταξης στις πολεμικές επιχειρήσεις ισοπέδωσης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ