Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον Αρειο Πάγο ο Β. Κεδίκογλου

Την πρόθεσή του να προσφύγει στον Αρειο Πάγο έκανε γνωστή ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Κεδίκογλου, σχετικά με τη διένεξή του με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο και την αντιστασιακή δράση του τελευταίου.

Ο Β. Κεδίκογλου σχολιάζοντας την απόφαση του Εφετείου, σε γραπτή ανακοίνωσή του μεταξύ των άλλων αναφέρει και τα εξής: «Οι αποφάσεις ενός Εφετείου έχουν αποστολή, καθήκον και υποχρέωση να δώσουν τις απαντήσεις σε όλα τα τυπικά και ουσιαστικά ερωτήματα που ετέθησαν και να επικυρώσουν ή να ακυρώσουν τις απαντήσεις των πρωτόδικων αποφάσεων, κυρίως όμως να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα και επιχειρήματα, τα οποία πρωτοδίκως δεν απαντήθηκαν. Επρεπε το Εφετείο να απαντήσει στο βασικό ερώτημα πώς συμβαίνει να είναι κάποιος αντιστασιακός, χωρίς να ρίξει τουφεκιά, χωρίς να έχει κάποιον συναγωνιστή ή κάποιον τρίτο που να τον είδε αγωνιζόμενο. Το να επικαλείται το Εφετείο τις τουφεκιές εναντίον της συμμαχικής αεροπορίας RAF - στον εμφύλιο του Δεκεμβρίου ως αντίσταση - τουλάχιστον δεν είναι κομψό, αν δεν είναι και προσβλητική τόση άγνοια της ιστορίας. Ευτυχώς για όλες τις παραπάνω παραλείψεις υπάρχει η κρίση του σώματος των Αρεοπαγιτών».

Να σημειωθεί ότι το Πολιτικό Εφετείο με απόφασή του υποχρεώνει τον ανεξάρτητο βουλευτή Β. Κεδίκογλου να καταβάλλει στον Ε. Γιαννόπουλο χρηματική ικανοποίηση συνολικού ποσού 645.634 ευρώ λόγω ηθικής βλάβης, γιατί τον κατηγόρησε ότι ήταν συνεργάτης των Γερμανών την περίοδο της Κατοχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ