Σάββατο 11 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Αν. Παπαναστασίου

Ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε συμμετοχή και χαρακτήρισε τον εαυτό του θύμα συμπτώσεων

Ο Αν. Παπαναστασίου οδηγείται από τη ΓΑΔΑ στην Εισαγγελία

Eurokinissi

Ο Αν. Παπαναστασίου οδηγείται από τη ΓΑΔΑ στην Εισαγγελία
Στον Αν. Παπαναστασίου, τον 19ο κατηγορούμενο για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», ασκήθηκε χτες ποινική δίωξη για το κακούργημα της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο φερόμενος ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 42χρονος τραπεζικός υπάλληλος Αν. Παπαναστασίου εκτιμάται ότι ανήκει στα περιφερειακά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και είναι ξάδερφος του Νικ. Παπαναστασίου, που κατηγορείται ότι ανήκε στην ιστορική ηγεσία της «17 Νοέμβρη». Χτες το μεσημέρι, ο Αν. Παπαναστασίου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Κ. Βομπίρη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 13.00 μ.μ.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Κ. Βομπίρη και όχι στον αρμόδιο εισαγγελέα Κ. Καρούτσο που χειρίζεται την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», γιατί σε βάρος του δεύτερου εκκρεμεί αίτημα εξαίρεσης, το οποίο έχει υποβάλει ο Ι. Σταμούλης, συνήγορος των «Θεσπρωτών», με το σκεπτικό ότι ο Κ. Καρούτσος ασχολήθηκε στο παρελθόν με υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οπως δήλωσε ο συνήγορος του Αν. Παπαναστασίου, Κ. Κούρκουλος, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», χαρακτήρισε τον εαυτό του θύμα μιας σειράς συμπτώσεων και εξέφρασε την αντίθεσή του στη φιλοσοφία, στη δράση και την ύπαρξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Μάλιστα, αποκάλεσε την «17 Νοέμβρη» μιλιταριστικό φαινόμενο και ομάδα ολοκληρωτικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος τραπεζικός υπάλληλος, σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματά του που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της «17 Νοέμβρη» στην οδό Πάτμου σε σχεδιάγραμμα στρατοπέδου στην περιοχή Σερρών, παραδέχτηκε ότι ο ίδιος έφτιαξε το σχεδιάγραμμα την περίοδο 1984-'85, όταν υπηρετούσε ως έφεδρος τη θητεία του εκεί και στα πλαίσια των υπηρεσιακών του καθηκόντων. Στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, είπε ότι είχε το σχεδιάγραμμα στο σπίτι του, αλλά δεν ξέρει πότε και ποιος το πήρε από εκεί.

Η Αστυνομία φέρεται να είναι σε γνώση ατράνταχτων στοιχείων, που στοιχειοθετούν την κατηγορία του Αν. Παπαναστασίου. Ενα από τα στοιχεία αυτά είναι το χειρόγραφο σημείωμα του 42χρονου τραπεζικού υπαλλήλου με κανόνες συνωμοτικότητας. Στην περίπτωση που απαγγελθούν εναντίον του κατηγορίες, δεν είναι βέβαιο ότι θα δικαστεί μαζί με τους υπόλοιπους 18 κατηγορούμενους στη δίκη που θα αρχίσει στις 3 Μάρτη, ή θα παραπεμφθεί σε χωριστή δίκη με άλλους που πιθανόν θα συλληφθούν. Το γεγονός ότι ο 42χρονος υπάλληλος συνελήφθη μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος των 18 κατηγορουμένων κάνει τρομερά δύσκολο και σχεδόν αποκλείει τη συνεκδίκασή του με τους έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού και τον Γ. Σερίφη. Πάντως, νομικές και εισαγγελικές πηγές εκφράζουν την άποψη ότι δε χρειάζεται να συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια Εφετών, καθώς η απόφαση 4/2002 της Ολομέλειας του καλοκαιριού είναι τόσο γενική, που καλύπτει όλα τα ζητήματα για την τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ